Με κινεζικό ρητό απαντά ο Έλον Μασκ στην κόντρα Shiba Inu – Dogecoin – Τι αναφέρει

10:51 2/11/2021 - Πηγή: Fortune

Νέα τροφή στη «διαμάχη» των φίλων των δύο meme κρυπτονομισμάτων Dogecoin και Shiba Inu έδωσε με ένα αρχαίο κινεζικό ρητό ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ.

Το tweet του πλουσιότερου, πλέον, ανθρώπου στον κόσμο επιγράφεται «Ανθρωπότητα» (Humankind). 

Ευρύτερα γνωστό ως «Τετραγωνικό των Επτά Βημάτων», το αλληγορικό ποίημα αποδίδεται στον Κάο Τζι, μέλος της κινεζικής βασιλικής οικογένειας, που έζησε μεταξύ 192 και 232 μ.Χ. 

Ο θρύλος λέει ότι ο μεγαλύτερος

αδερφός του Κάο στέφθηκε βασιλιάς, ωστόσο τυραννείτο από τις υποψίες πως ο πιο δημοφιλής αδερφός του θα σφετεριζόταν στον θρόνο του, κάτι που τον ανάγκασε τον δεύτερο να δημιουργήσει ένα ποίημα το οποίο θα διακήρυττε την αθωότητά του.

Humankind
煮豆燃豆萁
豆在釜中泣
本是同根生
相煎何太急

— Elon Musk (@elonmusk) November 2, 2021

Το ποίημα έλεγε: «Τα φασόλια αναφλέγονται για να βράσουν / Τα φασόλια στην κατσαρόλα φωνάζουν / Έχουμε γεννηθεί από την ίδια ρίζα / Γιατί αποτεφρώνουμε ο ένας τον άλλον με τόση ανυπομονησία;»

Ορισμένοι αναλυτές επεσήμαναν πως πηγή έμπνευσης για τον Έλον Μασκ είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρυπτονομισμάτων Dogecoin και Shiba Inu, ο οποίος συχνά υποστηρίζει το Dogecoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το token Shiba Inu, το άλλο meme  κρυπτονόμισμα με σήμα έναν σκύλο της ομώνυμης φυλής, έχει ξεπεράσει το Dogecoin σε κεφαλαιοποίηση.

Αν και η πρόθεση του Μασκ να δημοσιοποιήσει το ποίημα στο Twitter δεν είναι ξεκάθαρη, η ροή του στο Twitter περιέχει έναν συνδυασμό «κρυπτομιμιδίων», συνδέσμους με σκίτσα Monty Python και ενημερώσεις για το λογισμικό αυτόματης οδήγησης της Tesla Inc. και τις εκτοξεύσεις SpaceX.

Στην Κίνα, η Tesla ανακάμπτει έπειτα από μια μίνι κρίση που προκάλεσε σειρά δημοσιευμάτων για προβλήματα στα αυτοκίνητά της που αφορούσαν θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης πελατών. 

Τον Σεπτέμβριο, οι αποστολές Teslas Κίνας στην τοπική αγορά αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, παρόλο που οι γενικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν.

To άρθρο Με κινεζικό ρητό απαντά ο Έλον Μασκ στην κόντρα Shiba Inu – Dogecoin – Τι αναφέρει δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα