Κλείνουν από Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα. Διαψεύδεται η φήμη απαγόρευσης κυκλοφορίας

14:12 16/3/2020 - Πηγή: Fortune

Την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18 Μαρτίου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Η απόφαση, όπως είπε η κ. Πελώνη, πάρθηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, φαρμακεία,

πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες και ο,τιδήποτε σχετίζεται με τον εφοδιασμό της αγοράς.

Παράλληλα η Αριστοτελία Πελώνη διέψευσε τις φήμες περί καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Αρνητικό το τεστ του πρωθυπουργού για κορωνοϊό

Την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τεστ, καθώς είχε έρθει σε επαφή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και το τεστ είναι αρνητικό και είναι καλά στην υγεία του, όπως και η οικογένειά του.

Επίσης, είπε ότι σε τεστ υποβλήθηκαν και άλλα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι επίσης αρνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα