Η θυγατρική της Oaktree, 17Capital, συγκέντρωσε 3 δισ. δολάρια – Στο «στόχαστρο» τα private equity funds

09:58 20/4/2022 - Πηγή: Fortune

Περί τα  2,9 δισεκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε για το πρώτο της πιστωτικό ταμείο, το οποίο θα δανείσει χρήματα σε private equity funds που θέλουν να εξισορροπήσουν τις αποδόσεις χρησιμοποιώντας περισσότερη μόχλευση για τη σύναψη συμφωνιών, η 17Capital.

Η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, που υποστηρίζεται από την Oaktree Capital, είναι

ήδη πρωτοπόρος στον δανεισμό χρημάτων σε private equity funds, επιτρέποντάς τους να δανείζονται έναντι της αξίας των εταιρειών του χαρτοφυλακίου τους. 

Τέτοιες διευκολύνσεις επιτρέπουν στα funds να αποκτούν περιουσιακά στοιχεία χωρίς να ζητούν από τους επενδυτές τους κάθε φορά νέα κεφάλαια. «Δανείζουμε σε private equity funds προκειμένου να κάνουν επενδύσεις σε υπάρχουσες εταιρείες ή να εξαγοράσουν συνεπενδυτές, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν περισσότερη αξία», δήλωσε ο Pierre-Antoine de Selancy, διευθύνων σύμβουλος της 17Capital. συνέντευξη.

Το ντεμπούτο του νέου πιστωτικού ταμείου της εταιρείας, ένα από τα μεγαλύτερα στον χώρο του ιδιωτικού χρέους, στοχεύει σε απόδοση έως και 9%. Σημειώνεται πως η 17Capital, που ιδρύθηκε το 2009, είναι πάροχος του λεγόμενου δανεισμού καθαρής αξίας ενεργητικού, βάσει του οποίου ένα private equity fund μπορεί να χρηματοδοτήσει σε ποσοστό έως και το 20% επί της net asset value του χρησιμοποιώντας χρέος

Αυτά τα μετρητά χρησιμοποιούνται, στη συνέχεια, από εταιρείες χαρτοφυλακίου για εξαγορές. Η 17Capital συνήθως δανείζει σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια με περιουσιακά στοιχεία από 1 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά στοχεύει ολοένα και περισσότερο σε μεγαλύτερους παίκτες. 

Τον Μάρτιο, η Oaktree Capital Management, που ιδρύθηκε και συμπροεδρεύτηκε από τον Howard Marks, απέκτησε έλεγχο της 17Capital έναντι τιμήματος που δεν έχει αποκαλυφθεί. 

Η συμφωνία είχε σκοπό να επεκτείνει την επιχείρηση στη Βόρεια Αμερική και να τη βοηθήσει να συνάψει μεγαλύτερες συμφωνίες.

 

To άρθρο Η θυγατρική της Oaktree, 17Capital, συγκέντρωσε 3 δισ. δολάρια – Στο «στόχαστρο» τα private equity funds δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα