Η Ρωσία έβαλε την Ελλάδα στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες»

12:37 22/7/2022 - Πηγή: Fortune

Η ρωσική κυβέρνηση έκανε δήλωση την Παρασκευή, λέγοντας ότι έχει διευρύνει τον κατάλογο των «μη φιλικών κρατών». Οπως μεταδίδει ο Guardian, η δήλωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν μη φιλικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό. Η λίστα περιλαμβάνει την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβενία,

την Κροατία και τη Σλοβακία.

Ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, εκτός από τα ονόματα των χωρών, υποδεικνύει τον αριθμό των ατόμων με τα οποία διπλωματικές αποστολές μη φιλικών χωρών και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας. Έτσι, σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους στις διπλωματικές και προξενικές τους αποστολές.

Ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστικός και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί».

Η λίστα περιλαμβάνει 48 χώρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας, της Νέας Ζηλανδίας, όλων των κρατών-μελών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

To άρθρο Η Ρωσία έβαλε την Ελλάδα στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες» δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα