Η Nintendo κέρδισε την πανδημία – Πώς θα αντιμετωπίσει, όμως, το τέλος της;

19:11 8/5/2021 - Πηγή: Fortune

Η Nintendo κέρδισε πολλά από την πανδημία του COVID-19, καθώς τα lockdown και οι καραντίνες έδωσαν ώθηση στη ζήτηση για τα προϊόντα gaming.

Την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία με έδρα το Κιότο ανακοίνωσε αποτελέσματα-ρεκόρ για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της, τα οποία εκτοξεύθηκαν κατά 82% από έτος σε έτος, στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι καθαρές πωλήσεις hardware

και λογισμικού αυξήθηκαν επίσης κατά 34,4%, στα 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Nintendo πούλησε 28,8 εκατομμύρια κονσόλες Switch τη χρονιά που μας πέρασε.

Από τον Μάρτιο του 2020, η τιμή της μετοχής της Nintendo έχει αυξηθεί κατά 90%, αλλά την Πέμπτη έπεσε κατά 1,72% καθώς η εταιρεία προέβλεψε πτώση 11,5% στις πωλήσεις για το ερχόμενο οικονομικό έτος. Επιπλέον, η Nintendo εκτιμά ότι δυνητικά ίσως προκύψουν προβλήματα με την παραγωγή εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ.

Οι παρατηρητές της αγοράς εξετάζουν κατά πόσο οι πωλήσεις του Switch έχουν κορυφωθεί και κατά πόσο η εταιρεία μπορεί να διατηρήσει το μομέντουμ στα κέρδη της πέρα από την πανδημία.

Κάποιοι αναλυτές είναι αισιόδοξοι: «Η μετοχή θα ανέβει σε βάθος χρόνου» λέει ο Han Joon Kim, διευθυντικό στέλεχος στη Macquarie. Και ο Μάριος Στεφανίδης, αντιπρόεδρος της Roundhill Investments, αποκάλεσε το τελευταίο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου ένα «εξελικτικό» έτος για την εταιρεία, εφόσον αύξησε τα έσοδά της για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και εμφάνισε μεγάλη αύξηση εσόδων παρόλο που δεν λάνσαρε καινούργια κονσόλα.

Παράλληλα, ο ίδιος παρατηρητής ερμηνεύει τα αποτελέσματα της Nintendo ως ένδειξη ότι η εταιρεία έχει ξεφύγει πλέον από την «κυκλικότητα της κονσόλας» – στο πλαίσιο της οποίας η ανάπτυξη και η άνοδος των μετοχών έρχονται μαζί με το λανσάρισμα μιας νέας κονσόλας – και πορεύεται προς ένα μοντέλο βασισμένο στις υπηρεσίες που εστιάζει στην πώληση διαδικτυακού περιεχομένου, παιχνιδιών και συνδρομών.

Όμως, η παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα μπορούσε να υποσκάψει την επιτυχία του Switch Pro που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του έτους, καθώς και του τρέχοντος Switch. «Όλες οι εταιρείες που παράγουν κονσόλες θα δυσκολευτούν να καλύψουν πλήρως τη ζήτηση φέτος» λέει ο Daniel Ahmad, αναλυτής της εταιρείας ερευνών Niko Partners.

To άρθρο Η Nintendo κέρδισε την πανδημία – Πώς θα αντιμετωπίσει, όμως, το τέλος της; δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα