Η Uber απαιτεί από τους οδηγούς της να ολοκληρώσουν ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

17:47 9/8/2020 - Πηγή: Fortune

της Danielle Abril

Μετά από εκτεταμένες καταγγελίες γιαβιασμούς και παρενοχλήσεις από οδηγούς της, η Uber σκοπεύει να απαιτήσει από όλους τους οδηγούς της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά να ολοκληρώσουν μια εκπαίδευση κατά των σεξουαλικών επιθέσεων και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι οδηγοί θα πρέπει να παρακολουθήσουν έξι διαδικτυακά βίντεο σχετικά με την ασφάλεια, που στόχο έχουν να μειώσουν τις επιθέσεις και την ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον επιβατών και οδηγών.

Το νέο πρόγραμμα έρχεται οκτώ μήνες μετά τη δημοσίευση της πρώτης έκθεσης της Uber, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς ο αριθμός δολοφονιών και σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον οδηγών και επιβατών. Μεταξύ 2017 και 2018, 19 άτομα που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία δολοφονήθηκαν και σχεδόν 6.000 δήλωσαν ότι δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση.

Οι οδηγοί θα έχουν έξι μήνες μετά την επανενεργοποίηση των λογαριασμών τους – πολλοί οδηγοί επί του παρόντος δεν εργάζονται λόγω του κορωνοϊού – για να ολοκληρώσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση. Οι νέοι οδηγοί δεν θα χρειαστεί να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα μέχρι να συμπληρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό διαδρομών.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN), ένα δίκτυο κατά των σεξουαλικών επιθέσεων. Θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στα Αγγλικά για ενεργούς οδηγούς της Uber, με υπότιτλους στα Ισπανικά, Πορτογαλικά, Αραβικά, Μανδαρινικά Κινέζικα και Καναδικά Γαλλικά.

Τα νέα εκπαιδευτικά βίντεο παρουσιάζουν οδηγούς της Uber και καλύπτουν θέματα όπως το σεβασμό του απορρήτου των άλλων, τα όρια της συνομιλίας, τον σεβασμό του προσωπικού χώρου των άλλων, τη συνειδητοποίηση της σεξουαλικής βίας και την παρέμβαση των παρευρισκομένων.

Πριν από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι οδηγοί της Uber έπρεπε να συμφωνήσουν με τις οδηγίες κοινότητας της Uber, οι οποίες περιλαμβάνουν ενότητες σχετικά με σεξουαλικά αδικήματα και συνδέσμους σε εργαλεία για την καταγγελία τους.

Αυτές οι οδηγίες περιγράφουν εκφάνσεις ακατάλληλης συμπεριφοράς όπως το κλείσιμο του ματιού, το σφύριγμα ή τον σχολιασμό της εμφάνισης, και παρέχουν σχετικούς συνδέσμους σε μια εκστρατεία κατά των σεξουαλικών επιθέσεων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Εκτός από την υπενθύμιση στους οδηγούς σχετικά με αυτές τις πολιτικές, τα νέα βίντεο της Uber εμβαθύνουν σε πιο ευαίσθητα ζητήματα, όπως το γιατί είναι ακατάλληλο οι οδηγοί να ρωτούν κάποιον εάν είναι παντρεμένος. Επίσης, τα βίντεο συμβουλεύουν τους οδηγούς να μην ρωτούν εάν οι επιβάτες κατευθύνονται σπίτι τους, κάτι που παρέχει πληροφορίες για τη διεύθυνση κατοικίας του ατόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα