Η Apple σχεδιάζει να στραφεί στους δικούς της επεξεργαστές για να τροφοδοτήσει τους νέους υπολογιστές Mac

18:58 14/6/2020 - Πηγή: Fortune

πηγή: Bloomberg

Η Apple ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια κρίσιμη μετάβαση σε δικούς της επεξεργαστές για τους υπολογιστές Mac, σε αντικατάσταση των τσιπ της Intel Corp. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούνιο, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, σύμφωνα με άτομα με γνώση των σχετικών σχεδίων.

Η εταιρεία

θα διοργανώσει το συνέδριο WWDC την εβδομάδα της 22ης Ιουνίου. Η αποκάλυψη της πρωτοβουλίας, που φέρει την κωδική ονομασία …Καλαμάτα, στο event θα δώσει χρόνο στους εξωτερικούς προγραμματιστές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προτού λανσαριστούν οι νέοι Mac το 2021. Όμως, είναι πιθανό η ανακοίνωση να αναβληθεί, δεδομένου ότι η σημαντική αυτή αλλαγή στο hardware θα ολοκληρωθεί σε αρκετούς μήνες από τώρα.

Οι νέοι επεξεργαστές θα βασίζονται στην ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα τσιπ που έχει σχεδιάσει η Apple για χρήση στα iPhone και στα iPad της. Όμως, οι μελλοντικοί Mac θα συνεχίσουν να «τρέχουν» σε λειτουργικό macOS και όχι στο λογισμικό iOS που χρησιμοποιείται για τις κινητές συσκευές της εταιρείας.

Το Bloomberg News είχε επανειλημμένα αναφερθεί στο παρελθόν στις προσπάθειες της Apple να απομακρυνθεί από την Intel.

Η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογία που έχει εξασφαλίσει κατόπιν αδείας από την Arm Ltd, εταιρεία η οποία ανήκει στον ιαπωνικό τεχνολογικό όμιλο SoftBank Group Corp. Η αρχιτεκτονική αυτή διαφέρει από την τεχνολογία που ενσωματώνεται στα τσιπ της Intel, και άρα οι προγραμματιστές θα χρειαστούν χρόνο για να βελτιστοποιήσουν το λογισμικό τους για το νέο hardware.

Τόσο η Apple όσο και η Intel αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στα 36 χρόνια ιστορίας των Mac που τα μηχανήματα αυτά θα τροφοδοτηθούν από επεξεργαστές σχεδιασμένους από την Apple.

Στο παρελθόν, η εταιρεία άλλαξε τσιπ μοναχά δύο φορές. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Apple μετέβη από επεξεργαστές της Motorola στην PowerPC. Και το 2005 ο Στιβ Τζομπς ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Intel που διαδέχθηκε την PowerPC – οι πρώτοι Mac με επεξεργαστές της Intel παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2006.

Keywords
Τυχαία Θέματα