Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ένα κορίτσι πίσω από το κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγής

11:55 21/9/2019 - Πηγή: Fortune

Τον Αύγουστο του 2018 η Greta Thunberg έκατσε έξω από την σουηδική βουλή με ένα πλακάτ που έγραφε «σχολική απεργία για το κλίμα». Ήταν η πρώτη της Παρασκευή που έβγαινε έξω από το σχολείο για μια δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, κάτι το οποίο έκανε μια εβδομαδιαία συνήθεια.

Σήμερα, οι προσπάθειές της ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους να παρελάσουν στους δρόμους πόλεων ανά τον κόσμο.

Αλλά αυτές οι πρώτες Παρασκευές ήταν μοναχικές υποθέσεις. Τοποθέτησε τον εαυτό της έξω από τη σουηδική βουλή με τη χειρόγραφη πινακίδα και, μερικές φορές, μερικούς φίλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Thunberg θα μιλήσει τον Σάββατο στο United Nations Youth Climate Summit στη Νέα Υόρκη, και μετά στο UN Climate Action Summit τη Δευτέρα. Την Παρασκευή, συμμετείχε στην πορεία των διαδηλωτών που η ίδια ενέπνευσε στη Νέα Υόρκη. «Δεν θα προέβλεπα ή δεν θα πίστευα ποτέ ότι αυτό θα συνέβαινε κάποια μέρα. Και τόσο γρήγορα, μόλις σε 15 μήνες», δήλωσε στο ΑΡ η Thunberg.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio εκτίμησε ότι 60.000 άνθρωποι παρέλασαν στους δρόμους του Κάτω Μανχάταν. Άλλοι εκτιμούν ότι παρέλασαν μέχρι και 250.000 άνθρωποι.

«Γεννηθήκαμε μόλις λίγα χρόνια πριν σε αυτόν τον κόσμο, και πρόκειται να ζήσουμε με αυτή την κρίση ολόκληρη τη ζωή μας. Όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια μας και οι επόμενες γενιές», δήλωσε η Thunberg στο Reuters. «Δεν πρόκειται να το δεχτούμε. Κάνουμε απεργία γιατί θέλουμε ένα μέλλον και πρόκειται να συνεχίσουμε», κατέληξε.

«Πιστεύω ότι αν αρκετοί άνθρωποι συγκεντρωθούν και το διεκδικήσουν τότε αυτό θα μπορούσε να έχει μια μεγάλη διαφορά, να θέσουμε πίεση στους ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία, να τους επιρρίψουμε ευθύνες και να πούμε ότι πρέπει να κάνουν κάτι για αυτό τώρα», υποστήριξε η Thunberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα