Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνεται το χωριό Λάττα – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Άμφισσα και Ζάκυνθο

18:51 4/7/2022 - Πηγή: Fortune

Αντιμέτωπες με αρκετές αναζωπυρώσεις βρίσκονται την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλά πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Άμφισσα φαίνεται να είναι τα κρισιμότερα μέτωπα αυτή τη στιγμή. Στην Αχαΐα, υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια.

Μάλιστα, θα σταλεί σχετικό μήνυμα από το 122 για προληπτική εκκένωση του χωριού Λάττα.

Αντίστοιχα στην Άμφισσα οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο

των Πυροσβεστών και ο δείκτης δυσκολίας είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Μάλιστα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Φωτιά σε δασική έκταση στο Καμπί Ζακύνθου

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στο Καμπί Ζακύνθου.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με στόχο να προλάβουν την επέκταση του μετώπου.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπί Ζακύνθου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 4, 2022

Καλύτερη εικόνα του μετώπου στο Σχηματάρι

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με την Πυροσβεστική να αναφέρει ότι η κατάσταση πλέον είναι ελεγχόμενη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα. Στο σημείο έσπευσαν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας είχε δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ φαίνεται πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πλέον καίνε διάσπαρτες μικροεστίες.

Γύρω στις 14:30, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία μεταξύ Λιβαδειάς – Αφιδνών γίνεται σε μονή γραμμή λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε τμήματα της γραμμής του άξονα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βοιωτία.

Εύβοια: Φωτιά στον Κάμπο Βασιλικού – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/07) στην περιοχή Άγιος Γεώργιος (Κάμπος) Βασιλικού, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviathema.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας και το μέτωπο έκαιγε ξερά χόρτα σε αγροτεμάχιο, στο οποίο άμεσα επενέβησαν πυροσβέστες της ΠΥ Χαλκίδας και το έθεσαν λίγο πριν τις 13.00 υπό μερικό έλεγχο.

To άρθρο Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνεται το χωριό Λάττα – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Άμφισσα και Ζάκυνθο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα