Φασιστικό το lockdown για τον Έλον Μασκ, υπέρ ο Ζούκερμπεργκ

12:02 30/4/2020 - Πηγή: Fortune

Έλον Μασκ και Μαρκ Ζούκερμπεργκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα lockdown. Ο πρώτος, ιδρυτής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θεωρεί φασιστικά τα περιοριστικά μέτρα με στόχο την επιβράδυνση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο δεύτερος, ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Facebook, υποστηρίζει τα μέτρα.

Σύμφωνα με το Reuters,

ο Ελον Μασκ δήλωσε κατά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Tesla, ότι είναι φασισμός, το να μη μπορεί ο κόσμος να βγαίνει από το σπίτι του. «Αυτό δεν είναι δημοκρατικό. Δεν είναι ελευθερία. Δώστε πίσω στους ανθρώπους την ελευθερία τους», είπε ο Μασκ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα τριμήνου του Facebook, εξέφρασε ανησυχίες για τη χαλάρωση των μέτρων, ενώ πρόσθεσε ότι η οικονομική επίπτωση από την πανδημία θα διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Ανησυχώ μήπως το άνοιγμα συγκεκριμένων τομέων πολύ γρήγορα, πριν μειωθούν τα ποσοστά μόλυνσης σε πολύ ελάχιστα επίπεδα, σχεδόν εγγυάται μελλοντικά κρούσματα και χειρότερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την υγεία και την οικονομία», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα