Έλον Μασκ: Το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων είναι «τρελό» και συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια

14:19 28/8/2022 - Πηγή: Fortune

Της Erin Prater

Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι είναι «κατά του ανθρώπου» επειδή υποστηρίζουν το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων, μια «παράλογη» κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και το περιβάλλον, έγραψε την Παρασκευή στο Twitter ο Elon Musk.

«Οι χώρες θα έπρεπε να αυξήσουν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας», ανέφερε στο tweet. «Είναι παράλογο από άποψη εθνικής ασφάλειας και κακό για το περιβάλλον να τα κλείσουμε».

Countries

should be increasing nuclear power generation! It is insane from a national security standpoint & bad for the environment to shut them down.

— Elon Musk (@elonmusk) August 26, 2022

Όταν ένας χρήστης παρατήρησε ότι οι οικολόγοι «δεν είναι υπέρ της καθαρής ενέργειας, είναι κατά του ανθρώπου, ο Musk απάντησε: «Κάποιοι είναι πράγματι δυστυχώς κατά του ανθρώπου».

Σε συνέντευξή του τον Μάρτιο στο Business Insider, ο Musk δήλωσε ότι είναι «τρελό να κλείσουμε τα πυρηνικά εργοστάσια τώρα, ειδικά αν βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν φυσικές καταστροφές». Ζήτησε να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά πυρηνικά εργοστάσια και ισχυρίστηκε ότι, δεδομένου ότι η Γερμανία δεν έχει «τεράστιο» κίνδυνο φυσικών καταστροφών, «δεν υπάρχει πραγματικά κανένας κίνδυνος με τα πυρηνικά εργοστάσια».

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πυρηνική ενέργεια μειώθηκε μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Αλλά η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πηγή ενέργειας, δεδομένης της επακόλουθης έλλειψης φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον αυξάνεται ακόμη και καθώς αυξάνεται παράλληλα η ανησυχία για την πιθανότητα μιας καταστροφής τύπου Τσερνόμπιλ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, που σήμερα κατέχεται από ρωσικά στρατεύματα. Οι Ουκρανοί εργαζόμενοι φέρονται να συνεχίζουν να λειτουργούν το εργοστάσιο υπό την απειλή των ρωσικών όπλων.

To άρθρο Έλον Μασκ: Το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων είναι «τρελό» και συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα