Ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress Americas για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Στο Λος Άντζελες βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογίας που συμμετέχουν στο Mobile World Congress Americas (MWC LA) που διοργανώνεται από αύριο μέχρι τις 24 Οκτωβρίου (www.mwclosangeles.com).

Η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη της HETiA, στο πλαίσιο κοινών δράσεων ενίσχυσης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των

μελών τους αλλά και του ελληνικού οικοσυστήματος.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το ελληνικό περίπτερο θα βρίσκεται στον πολύ ζωντανό χώρο 4YFN – Startups, επιδιώκοντας να δώσει για άλλη μια φορά τη δυνατότητα στις ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις να βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και την κεντρική και Νότια Αμερική.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ Γιώργος Μαρκατάτος και οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι: Acromove (www.acromove.com), Regate (www.regate.gr), Centaur Analytics (www.centaur.ag), Classter (www.classter.com) και η Claret (www.claret.gr) που είναι spin-off του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Βασικός στόχος της ελληνικής παρουσίας στο MWC LA, είναι η διασύνδεση με συνεργάτες και επενδυτές καθώς και η δικτύωση με τους κορυφαίους από τα διεθνή οικοσυστήματα. Αποτελεί δε συνέχεια των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τον ΣΕΚΕΕ και άλλους φορείς στο Σαν Φραντσίσκο και στη Σίλικον Βάλεϊ, τον προηγούμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Παντελής Αγγελίδης, δήλωσε ότι η συνέπεια και η συνέχεια στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της δικτύωσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τους διεθνείς κόμβους της τεχνολογίας, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΕΚΕΕ. Είμαι σίγουρος ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε οικοσύστημα πιο εμφανές στον παγκόσμιο χάρτη, γιατί έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, που αρχίσαμε να αξιοποιούμε, προσθεσε.

O ΣΕΚΕΕ είναι ο σύνδεσμος των επιχειρήσεων που δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες στις σύγχρονες κινητές συσκευές. Στο οικοσύστημα των μελών του συμμετέχουν περισσότερα από 4.000 στελέχη με πλούσια τεχνογνωσία, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου ξεπερνάει τα 400 εκατ ευρώ με σημαντική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα