Δεν θα δούμε το PlayStation 5 τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο

12:48 29/4/2019 - Πηγή: Fortune

Η Sony έχει ήδη ανακοινώσει ότι ετοιμάζει την επόμενη γενιά του PlayStation. Έδωσε, μάλιστα, και λεπτομέρειες σχετικά με τις βασικές δυνατότητες της κονσόλας, αλλά προειδοποίησε του παίκτες ότι δεν θα βγει σύντομα στην αγορά.

Την Παρασκευή, μαζί με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του περασμένου έτους, η Sony έκανε γνωστό ότι το PlayStation

5 δεν θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον ως τον Απρίλιο του 2020. Ακόμη και τότε, θεωρείται αρκετά απίθανο να το δούμε στα ράφια των καταστημάτων.

Εταιρείες όπως η Sony, η Nintendo ή η Microsoft συνηθίζουν να κυκλοφορούν τις νέες τους κονσόλες κοντά σε εορταστικές περιόδους, όπου οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν νέα gadgets.

Πάντως η Sony άλλαξε κατά πολύ τις παλιές της συνήθειες. Πριν την κυκλοφορία των προηγούμενων PlayStation υπήρχε μεγάλη μυστικοπάθεια γύρω από τις δυνατότητες κάθε νέας κονσόλες. Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν είναι ίδια, καθώς πριν από λίγες μέρες μάθαμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του PS5. Μεταξύ αυτών είναι η χρήση SSD δίσκου για πιο γρήγορη απόκριση των παιχνιδιών, αλλά και τεχνολογία 3D audio η οποία θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στους παίκτες.

Πάντως φήμες αναφέρουν ότι και η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ για το Xbox, το οποίο ίσως ανακοινωθεί στην έκθεση Ε3 τον Ιούνιο. Τέλος, η Google ανακοίνωσε ήδη τον περασμένο μήνα την πλατφόρμα Stadia, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα streaming παιχνιδιών χωρίς να απαιτείται η αγορά μιας ακριβής κονσόλας ή υπολογιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα