Χατζηδάκης: «Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής« αναφέρει ότι λόγω των κυβερνητικών μέτρων που «έδωσαν προοπτική» «ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε» όμως «βεβαίως η κατάσταση της επιχείρησης δεν έγινε παραδεισένια».
Στη συνέντευξή του μιλά για σειρά διαρθρωτικών μέτρων που αφορούν στην σταδιακή απόσυρση
Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει την πολιτική του κ. Τσίπρα καθώς ο ίδιος είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς μόλις τον περασμένο Ιούνιο να διερευνήσει το ΤΑΙΠΕΔ όλες τις δυνατότητες για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τώρα το ΤΑΙΠΕΔ». Σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας διαφωνεί με τον εαυτό του» και κάνει λόγο για «υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε τις συμβάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο, τις ίδιες συμβάσεις για τις οποίες πανηγύριζε μόλις τον περασμένο Ιούνιο». «Σηκώνω τα χέρια ψηλά» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό με σχέδιο και υπευθυνότητα, με την Ελλάδα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και να προχωρά στην «αλλαγή του πλαισίου για το άσυλο ώστε να παίρνονται ταχύτερες αποφάσεις και με στόχο την επαναπροώθηση όσων δεν το δικαιούνται». Καλεί την Τουρκία να εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις, αναφέρεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης για διεθνοποίηση του ζητήματος και προσθέτει ότι η Ελλάδα ζητά «ενισχυμένη παρουσία της Frontex και του ΝΑΤΟ».
Σημειώνει ακόμα ότι η Ελλάδα αναπτύσσει πρωτοβουλία από κοινού με την Κύπρο και τη Βουλγαρία στο συμβούλιο Ευρωπαίων υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στις 7-8 Οκτωβρίου, καθώς και πρωτοβουλία για συμπερίληψη του ζητήματος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17-18 Οκτωβρίου.
Απαντώντας στον λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό» ο Κ. Χατζηδάκης, αφού επέκρινε την λογική του ΣΥΡΙΖΑ «που οδήγησε στη Μόρια η οποία χαρακτηρίστηκε από το BBC πέρυσι το καλοκαίρι το χειρότερο στρατόπεδο προσφύγων στη Γη», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, «μπορούμε να εφαρμόσουμε τις διεθνείς συνθήκες, όσα λέει η ΕΕ και όσα επιτάσσει η ελληνική ανθρωπιά, χωρίς η Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι».
Σχετικά με την υπόθεση Novartis είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει τόσο «το κουκούλωμα», όσο και «την δίωξη των πολιτικών μας αντιπάλων και γι’ αυτό τον λόγο είπαμε ότι στην περίπτωση πρώην πρωθυπουργών θα πρέπει να υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία και ξεχωρίσαμε την περίπτωση του κ. Τσίπρα από αυτήν του κ. Παπαγγελόπουλου». Αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εστιάζει στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας και δεν επιθυμεί «να δηλητηριαστεί το πολιτικό κλίμα», ο Κ. Χατζηδάκης κατέληξε στη συνέντευξή του σημειώνοντας «θα κινηθούμε θεσμικά και σοβαρά. Ξεκαθαρίζουμε, όμως, ότι ουδείς είναι υπεράνω των νόμων».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
- Τι βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη… έξοδο των CEOs μέσα στο 2019;
- Ν. Μηταράκης: Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα βασιστεί πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ
- «Αγριεύει» ο καιρός τη Δευτέρα - Έρχονται βροχές και καταιγίδες
- Κ. Χατζηδάκης: Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε
- Πασίγνωστος τραγουδιστής κινδύνευσε να πεθάνει έπειτα από χειρουργείο καρκίνου του προστάτη
- Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τη Δευτέρα
- Κ. Τσιάρας: Απορρίπτουμε τη λογική ότι η Δικαιοσύνη είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης
- Η Σία Κοσιώνη βγήκε βόλτα με τον Δημοσθένη και μας χάρισε ένα απολαυστικό στιγμιότυπο!
- Θεοχάρης: Στο τραπέζι και η πλήρης κατάργηση του τέλους διαμονής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fortune
- Τι βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη… έξοδο των CEOs μέσα στο 2019;
- Ν. Μηταράκης: Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα βασιστεί πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ
- Στο 1,05 ευρώ το λίτρο αναμένεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
- Οι 30 περιοχές – στόχοι για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη (Χάρτες)
- Χατζηδάκης: «Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε»
- Τελευταία Νέα Fortune
- Χατζηδάκης: «Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε»
- Τι βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη… έξοδο των CEOs μέσα στο 2019;
- Ν. Μηταράκης: Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα βασιστεί πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ
- Οι 30 περιοχές – στόχοι για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη (Χάρτες)
- Στο 1,05 ευρώ το λίτρο αναμένεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
- Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη οδηγεί σε αύξηση των οικονομικών μεγεθών
- Κίνα – Β. Κορέα: Σι και Κιμ εγκωμιάζουν την «αθάνατη» φιλία ανάμεσα στις χώρες τους
- Η PayPal λέει «αντίο» στο κρυπτονόμισμα Libra της Facebook
- Η αποτίμηση της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα
- Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τρένα και προαστιακός Τρίτη και Τετάρτη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Εκλεψαν σφαίρες και χειροπέδες μέσα από Ι.Χ αστυνομικού
- Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Στο τραπέζι Δικαιοσύνη, Υγεία, Ασφάλιση, Άμυνα
- Ν. Μηταράκης: Ο νέος ασφαλιστικός νόμος πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ
- Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν αυξάνεται η θητεία αλλά οι οπλίτες θα αποκτούν δεξιότητες
- Χατζηδάκης: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ «έδωσαν προοπτική»
- Χατζηδάκης: Αποφύγαμε τον κίνδυνο άμεσης κατάρρευσης της ΔΕΗ
- Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τη Δευτέρα
- Eκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ερχονται καταιγίδες και χαλάζι
- Πασίγνωστος τραγουδιστής κινδύνευσε να πεθάνει έπειτα από χειρουργείο καρκίνου του προστάτη
- Ν. Μηταράκης: Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα βασιστεί πάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ