Άντζελα Στάθη: Τα επόμενα βήματα του Reload Greece και ο στόχος για την πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

17:07 15/6/2019 - Πηγή: Fortune

Kαλεσμένη στην εκπομπή του Fortune Business Monitor, στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ήταν η Άντζελα Στάθη, νέα CEO του Reload Greece, και μας μίλησε για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης του οργανισμού.

Το Reload Greece με έδρα το Λονδίνο έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα 4 τελευταία, συνεισφέρει στην «επανεκκίνηση» της ελληνικής οικονομίας μέσα από το επιχειρείν, κινητοποιώντας τα ελληνικά ταλέντα που βρίσκονται μακριά

από την Ελλάδα. Σχεδόν 5.000 νέοι έχουν εκπαιδευτεί μέσα από τα προγράμματα του Reload, περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί σε Startups, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200 θέσεις εργασίας μέχρι σήμερα.Τι ακριβώς κάνει το Reload Greece και ποιες είναι οι πρώτες σου προτεραιότητες από τη στιγμή που ανέλαβες αυτή την πολύ σημαντική θέση;

Το Reload Greece είναι ένα εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει έδρα το Λονδίνο. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να χτίζουμε μία νέα γενιά επιχειρηματιών, προσπαθώντας πάντα να έχουμε ένα δημιουργικό θετικό αντίκτυπο στη χώρα της καταγωγής τους. Το Reload Greece είναι ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας που προσπαθεί με κάθε επιτυχία να δυναμώσει τους Έλληνες της διασποράς. Αυτή τη στιγμή η ενεργή μας κοινότητα έχει πάνω από 20.000 reloaders. Με αυτό τον τρόπο συνεισφέρουμε κατά κάποιο τρόπο και όσο μπορούμε στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

Διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Ποιες είναι οι βασικές δράσεις του Reload Greece;

Τα προγράμματα του Reload Greece που βοηθούν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και στην αφύπνιση των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι τέσσερα. Το πρώτο είναι το Young Entrepreneurs Program, το οποίο αποτελεί ένα διφασικό προ-επιταχυντή για επιχειρηματικά σχέδια που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Συνεπώς, εταιρείες που είναι ακόμη σε early stage. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε πέντε χώρες και σκοπεύουμε να το μεγαλώσουμε λίγο παραπάνω και σε άλλες χώρες, όπως στα Βαλκάνια και την Αμερική. Το πρόγραμμα έχει παρουσία στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία, και την Αμερική.

Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται RG Challenge, το οποίο είναι ένας επιταχυντής έντεκα ημερών που τρέχει στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τρέχει αυτή την περίοδο 25 Ιουνίου με 5 Ιουλίου, βοηθά 15 νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πιο ώριμο στάδιο, να χτίσουν τις εταιρείες τους είτε στο βρετανικό επενδυτικό σύστημα είτε στην Ελλάδα. Στην ουσία τους προσφέρουμε ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα. Για παράδειγμα, φέρνουμε ειδικούς στο νομικό τομέα για να τους εξηγήσουν πώς θα στήσουν την εταιρεία τους, φέρνουμε ανθρώπους με γνώσεις του επενδυτικού τομέα με σκοπό να προσελκύσουν σωστά έναν επενδυτή για να τους παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους. Στην ουσία βοηθάμε τις εταιρείες αυτές ώστε να προετοιμαστούν σωστά για να σηκώσουν το πρώτο επενδυτικό τους κεφάλαιο.

Το τρίτο μας πρόγραμμα είναι το RG Connect. Στην ουσία πρόκειται για ένα συνέδριο το οποίο τρέχουμε κάθε χρόνο και απευθύνεται σε ανθρώπους της διασποράς. Πέρσι είχαμε πάνω από 330 άτομα, ενώ προσφέραμε την δυνατότητα παρακολούθησης του μέσω του διαδικτύου όπου και εκεί είχαμε μεγάλη συμμετοχή. Το επόμενο συνέδριο μας είναι προγραμματισμένο για τις 5 Οκτωβρίου.

Θα έλεγες ότι το Reload Greece μέσα από όλες αυτές τις δράσεις στην ουσία σιγά σιγά αποκτά και μία νέα ταυτότητα; Θα έλεγες, δηλαδή, ότι πλέον κάνετε παραπάνω πράγματα και έχει αλλάξει το ύφος του οργανισμού;

Ασφαλώς και ναι. Συνεχίζουμε σταθερά τις προσπάθειες μας για να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Όσο μεγαλώνει ο οργανισμός βέβαια τόσο επεκτείνεται και σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους. Το κύριο όμως πεδίο δράσης μας, είναι η βοήθεια προς τους Έλληνες της διασποράς και προς τους Έλληνες που ζουν στη χώρα μας. Παράλληλα, θέλουμε να επεκταθούμε και στον επενδυτικό κλάδο βοηθώντας τις εταιρείες να αναπτύξουν την καινοτομία τους. Επιπλέον, θέλουμε να ωθήσουμε τους μέντορές μας να ασχοληθούν με το επενδυτικό κομμάτι και για αυτό το λόγο θα οργανώσουμε κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό να τους ενημερώσουμε για το πώς μπορούν να πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο, αλλά και πώς θα μπορούν να αναλαμβάνουν θέσεις στο board των εταιρειών που έχουν περάσει από τα προγράμματά μας.

Πως αισθάνεσαι εσύ προσωπικά που ανέλαβες μία τέτοια θέση; Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά και τιμή μου να συνεργάζομαι μία τόσο καταπληκτική ομάδα. Το Reload Greece έχει καταφέρει να κάνει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή το Reload Community έχει πάνω από 20.000 άτομα και 150 εθελοντές τους οποίους θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε με τον καιρό. Από τη στιγμή που έχω τα «ηνία» του οργανισμού έχω σκοπό να τον οδηγήσω σε ένα πάρα πολύ καλό επόμενο στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα