Αυτοί είναι οι νέοι ακτιβιστές του κλίματος που διαμορφώνουν το μέλλον του πλανήτη

16:56 28/2/2021 - Πηγή: Fortune

της Emma Hinchliffe

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να μιλήσω σε νέους ακτιβιστές του κλίματος που διαμορφώνουν το επόμενο κύμα κλιματικού ακτιβισμού. Πολλοί απ’ αυτούς εμπνεύστηκαν από τη Greta Thunberg για να ξεκινήσουν την εμπλοκή τους, αλλά τώρα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Από την Ουγκάντα έως τις ΗΠΑ, οι προσεγγίσεις τους ως προς τον ακτιβισμό επηρεάζονται από τις πιο επείγουσες ανάγκες που παρατηρούν οι ίδιοι στις δικές τους κοινότητες.

Οι 17χρονες δίδυμες Asheer

και Asses Kandhari μίλησαν για την εμπειρία τους πλάι στην ακτιβίστρια μαμά τους στο Νέο Δελχί και για τον αγώνα τους κατά της μόλυνσης της ατμόσφαιρας που ξεκίνησαν από μικρή ηλικία. Και οι δυο τους είναι υψηλού επιπέδου παίκτριες μπάσκετ, και τα τουρνουά τους συχνά ακυρώνονται εξαιτίας των μεγάλων επιπέδων του νέφους στην Ινδία.

«Υπάρχουν πολλές χώρες, ειδικά στην Ευρώπη, όπου δεν βλέπεις την επίδραση της κλιματικής κρίσης ή τα άτομα που υποφέρουν απ’ αυτή» επισημαίνει η Asheer, γεγονός που συνειδητοποίησε η ίδια αφότου βρέθηκε στη σύνοδο για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, το 2019. «Αλλά για μας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γύρω από την κρίση και τις συνέπειές της. Ήταν πάντα εκεί, ακόμα κι όταν ήμασταν παιδιά».

Και στη Σκωτία η 15χρονη Holly Gillibrand απέχει από το σχολείο στο πλαίσιο του κινήματος Fridays for Future (Παρασκευές για το Μέλλον) της Thunberg, από τα 13 της. Στην κοινότητά της κοντά στο Fort William, συχνά ήταν η μόνη που υιοθετούσε τη συγκεκριμένη πρακτική αλλά, πριν επιβληθούν τα λοκντάουν, η ομάδα των παιδιών που απείχαν από τα μαθήματα αυξήθηκε στα 10.

Οι στόχοι της για το 2021 είναι αρκετά φιλόδοξοι. Η ίδια επισημαίνει: «Δεν μπορούμε να ορίσουμε μόνο έναν στόχο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια σοβαρή κρίση. Πρέπει να αρχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε σαν μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα