Zhao (Binance): Το Bitcoin είναι μια σωτηρία για τις παγκόσμιες εταιρείες

10:52 26/4/2022 - Πηγή: Fortune

Βέβαιος ότι οι κυρώσεις και το ισχυρό δολάριο θα αναγκάσουν τις παγκόσμιες εταιρείες να αναζητήσουν προστασία σε κρυπτονομίσματα εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Binance, Changpeng Zhao.

Ειδικότερα, σε podcast που ηχογράφησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Circle, Jeremy Allaire, o Zhao είπε ότι η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων θα αυξηθεί καθώς κλιμακώνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις και ενισχύεται η ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ.

Σημείωσε

δε ότι ο κόσμος διχάζεται περισσότερο και το δολάριο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως εργαλείο για κυρώσεις: «Το χρήμα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο με το οποίο οι κυβερνήσεις μπορούν να επηρεάσουν η μία την άλλη, τη γεωπολιτική και πολλά άλλα. Το δολάριο είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα που διαθέτουν οι ΗΠΑ». 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Binance, ο κατακερματισμός της παγκόσμιας κοινότητας οδηγεί σε μεγαλύτερη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων: «Ο κόσμος διχάζεται. Μαντέψτε τι συμβαίνει όταν αυτή η τάση αυξάνεται; Οι άνθρωποι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα ως εργαλείο για την παράκαμψη των κυρώσεων και άλλων συναλλαγών».

Στη συνέχεια, ο Zhao προβλέπει για το bitcoin: «Οι άνθρωποι αναζητούν ένα ουδέτερο νόμισμα για χρήση. Το Bitcoin είναι ουδέτερο. Δεν ανήκει σε καμία χώρα. Κανείς δεν μπορεί να το παράγει σε μεγάλες ποσότητες. Δεν υπάρχει πληθωρισμός. Είναι το πιο ουδέτερο νόμισμα». 

Το Bitcoin είναι μια σωτηρία για τις εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, όχι να κολλήσουν εντός των συνόρων μιας χώρας. Ως αποτέλεσμα, η κυριαρχία του δολαρίου είναι πιθανό να υπονομευθεί εάν οι ΗΠΑ δεν αποδεχτούν τα κρυπτονομίσματα: «Τα κράτη θα πρέπει να εξετάσουν εάν το κρυπτονόμισμα μειώνει την επιρροή του δολαρίου σε όλο τον κόσμο; Για να είμαι ειλικρινής, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Και αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να πολεμούν τα κρυπτονομίσματα, θα αναπτυχθούν στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο Zhao πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί μπορούν να υπερασπιστούν το δολάριο ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο υπόλοιπος κόσμος θα στραφεί σε κρυπτονομίσματα. Μακροπρόθεσμα, οι ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν το δολάριο τους. Και τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν μέλλον.  

To άρθρο Zhao (Binance): Το Bitcoin είναι μια σωτηρία για τις παγκόσμιες εταιρείες  δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα