Wall Street: Βαρύ χτύπημα 1 τρισ. δολαρίων για τις τεχνολογικές εταιρείες στις ΗΠΑ

11:34 10/5/2022 - Πηγή: Fortune

Πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έχουν απολέσει, σε μόλις τρεις συνεδριάσεις στη Wall Street, οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Σε γενικές γραμμές, οι μετοχές, στο σύνολό τους, σημείωσαν sell off από τη στιγμή που η Federal Reserve αύξησε το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη, ωστόσο ο τεχνολογικός κλάδος υπέφερε πιο πολύ από όλους. 

Οι επενδυτές δεν τρέφουν πια το ίδιο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, αναζητώντας ασφαλέστερες επιλογές, με εταιρείες πώλησης βασικών προϊόντων, όπως η Campbell

Soup, η General Mills και η J.M. Smucker, να αποτελούν βασικές επιλογές.

Ειδικότερα, η Apple, η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο, έχει χάσει από το market cap της το εξωφρενικό ποσό των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Υπενθυμίζεται πως από τις ανακοινώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell την προηγούμενη Τετάρτη οι αγορές έχουν καταγράψει τρεις συνεχόμενες καθοδικές συνεδριάσεις. Ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 υποχώρησε κάτω από το όριο των 4.000 τη Δευτέρα, έχοντας πτώση 7% από το κλείσιμο της Τετάρτης, ενώ ο Invesco Nasdaq 100 ETF διολίσθησε το ίδιο διάστημα σχεδόν κατά 10%.

Απώλειες…

Η Microsoft έχει χάσει περίπου 189 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

H Tesla καταγράφει απώλειες 199 δισ. δολαρίων, μήνες αφότου είδε την αποτίμησή της να πέφτει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon μειώθηκε κατά 173 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Alphabet, η εταιρεία-ομπρέλα της Google, αξίζει 123 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ζημιά της εταιρείας ανάπτυξης καρτών γραφικών Nvidia ανέρχεται στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια.

Και, τέλος η μητρική της Facebook, Meta Platforms, έχει χάσει 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

To άρθρο Wall Street: Βαρύ χτύπημα 1 τρισ. δολαρίων για τις τεχνολογικές εταιρείες στις ΗΠΑ  δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα