Samsung: Τι προκάλεσε τη βουτιά στα κέρδη

09:23 31/7/2019 - Πηγή: Fortune

Το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου η Samsung είδε τα κέρδη της να συρρικνώνονται περισσότερο από 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αν και στην αγορά των έξυπνων κινητών κρατάει γερά τα πρωτεία, στις δραστηριότητες κατασκευής ημιαγωγών δέχεται ισχυρότατες πιέσεις.

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι τα λειτουργικά του κέρδη περιορίστηκαν στα 6,6 τρισ. γουόν (5,6 δισ. δολάρια), με πτώση 55,61% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της ήταν 56,13 τρισ. γουόν. Αν και τα μεγέθη αυτά είναι

ελαφρώς καλύτερα από την προειδοποίηση που είχε εκδώσει η εταιρεία πριν από λίγες εβδομάδες, οι επενδυτές έβαλαν στο στόχαστρο τη μετοχή, που καταγράφει πτώση 2,6% στη Σεούλ.

Στον τομέα ημιαγωγών η Samsung είχε έσοδα ύψους 16,09 τρισ. γουόν και λειτουργικά κέρδη 3,4 τρισ. γουόν, τα οποία ήταν μειωμένα κατά σχεδόν 71% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Παρόλα αυτά η μονάδα επεξεργαστών μνήμης στάθηκε κόντρα στο αρνητικό ρεύμα, εξασφαλίζοντας αυξημένη ζήτηση σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους η Samsung αναμένει ανάκαμψη της συνολικής ζήτησης, αλλά προειδοποιεί ότι η έντονη μεταβλητότητα και αβεβαιότητα στην αγορά θα επιμείνει. Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο κατά το οποίο η εταιρεία βλέπει τα κέρδη της να κάνουν βουτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα