S&P Global: Οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν την ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης

13:29 29/5/2020 - Πηγή: Fortune

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας από τις «πληγές» που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού θα γίνει με αργούς ρυθμούς και σε βάθος χρόνου. Μάλιστα, οι αναλυτές της S&P Global Ratings προβλέπουν το 2023 επιστροφή της αεροπορικής κίνησης στα επίπεδα προ κρίσης, με τον οίκο να προειδοποιεί για κύμα υποβαθμίσεων τους επόμενους μήνες, που θα πλήξει κυρίως τα αεροδρόμια.

Η παγκόσμια επιβατική κίνηση αναμένεται να κάνει βουτιά έως και 55% φέτος, καταγράφοντας πτώση πολύ μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων, επισημαίνουν

σε έκθεσή τους αναλυτές της S&P Global Ratings, μεταξύ των οποίων και οι Τζουλιάνα Γιόκοτα και Τάνια Τσόνεβα. Σύμφωνα με την έκθεση η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από διαφόρους παράγοντες, όπως η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στα ταξίδια από τις κυβερνήσεις, η προθυμία των ταξιδιωτών να πετάξουν και πάλι με αεροπλάνο και το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Ορισμένες χώρες ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους και επαναφέρουν τις αεροπορικές πτήσεις, όμως η αεροπορική κίνηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η ζήτηση για υπηρεσίες αεροδρομίων, όπως εστίαση και αγορές duty-free έχει σχεδόν εξανεμισθεί, δυσχεραίνοντας τη θέση των αεροδρομίων.

«Η αεροπορική κίνηση θα επιστρέψει σε προ κρίσης επίπεδα όταν αντιμετωπισθούν οι προβληματισμοί περί υγειονομικής ασφάλειας και ανακάμψει η καταναλωτική ζήτηση… η ευρεία υιοθέτηση της τηλεργασίας και των τηλεδιασκέψεων θα μπορούσε να συνεπάγεται μόνιμο αντίκτυπο στα επαγγελματικά ταξίδια, που αποτελούσαν έναν τομέα με υψηλά περιθώρια κέρδους για τους αερομεταφορείς», αναφέρει η έκθεση.

Η S&P έχει ήδη από τον Μάρτιο υποβαθμίσει την αξιολόγηση 11 αεροδρομίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα