RCGROUP: Η τεχνική- κατασκευαστική εταιρεία που κατάφερε να διακριθεί ακόμα και μέσα στην κρίση

13:39 8/10/2020 - Πηγή: Fortune

Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα υπέστη ένα σημαντικό πλήγμα τα τελευταία δέκα χρόνια, λόγω της απουσίας ζήτησης που έφεραν τα υψηλά φορολογικά βάρη, η συνεχής μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου, η απώλεια εισοδημάτων και επενδύσεων και η πενιχρή πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Οι εταιρείες που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην οικονομική κρίση, διαθέτοντας ένα ισχυρό business plan, έχουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, καθώς σύμφωνα

με πρόσφατα στοιχεία της Deloitte, σημάδια ανάκαμψης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα, ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα αναμένεται να ανακάμψει κατά την περίοδο 2018-2022, με εκτιμώμενο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,7% από -2,4%, την περίοδο 2013-2017.

Μια από τις εταιρείες που κατάφεραν να ξεπεράσουν με επιτυχία την οικονομική κρίση, είναι η RCGROUP. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 από τον Σταύρο Ρέντο με την επωνυμία RentosConstructions και παρέχει από τότε υπηρεσίες κατασκευής κτιρίων. Το 2011, ο Σταμάτης Ρέντος διαθέτοντας πάνω από 11 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των κατασκευών και με αφορμή την οικονομική κρίση, επαναπροσδιόρισε το χαρακτήρα της εταιρείας, με την επωνυμία RCGROUP, στην οποία πλέον εντάχθηκε η μελέτη και η ολοκληρωμένη κατασκευή- ανακαίνιση κατοικιών, και επαγγελματικών χώρων.

Ο συνδυασμός της κατασκευαστικής εμπειρίας, των επαφών της αγοράς και της εμπειρίας ακινήτων δημιουργεί μια ισχυρή θέση από όπου η RCGroup εξερευνά ευκαιρίες και δημιουργεί αξία στην αγορά και εκμετάλλευση ακινήτων.

Ο τομέας του Development

Τα τελευταία χρόνια, η RC GROUP έχει στραφεί και στον τομέα του development, καθώς οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν αυξηθεί αισθητά στην Ελλάδα και η ζήτηση από τους επενδυτές είναι μεγάλη.

Η πολυετής δραστηριοποίηση στο χώρο στης κατασκευής επιτρέπει στην εταιρεία να αναλαμβάνει την εύρεση ακινήτων με ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, και να τα παρουσιάζει σε υποψήφιους αγοραστές.

Με την βοήθεια των έμπειρων συνεργατών της, η RC GROUP αξιολογεί το ακίνητο ή οικόπεδο και παρουσιάζει στον πελάτη το προσδοκώμενο κέρδος από μια τέτοια επένδυση. Η εταιρεία, διακατέχοντας  την ειδική τεχνογνωσία και την εμπειρία, παρέχει όλες τις υπηρεσίες για τη σωστή ανάπτυξη και ανάδειξη του ακινήτου. Έχοντας άριστη γνώση του αντικειμένου, η RCGROUP φροντίζει να παρουσιάζει αναλυτικά τα ακίνητα τα οποία θα αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για τον εκάστοτε επενδυτή, προτείνοντας τη λύση που θα ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις του, όσον αφορά τον προϋπολογισμό, την αισθητική και τις ανάγκες του.

Στις υπηρεσίες που προσφέρει, περιλαμβάνεται η έρευνα και ανάλυση της αγοράς, η παρουσίαση σεναρίων για την καλύτερη εκμετάλλευση και εύρεση της βέλτιστης λύσης, η ανάλυση κόστους, η επίλυση τεχνικών θεμάτων όπως η αδειοδότηση και η κατασκευή και ανάπτυξη του ακινήτου με κριτήρια την ένταξή του στο περιβάλλον, τη λειτουργική και αισθητική αρτιότητά του, αλλά και το περιβαλλοντικό και κοινωνικό του αντίκτυπο.

Σημειώνεται πως η RCGROUP είναι παρούσα σε όλη τη διαδικασία αγοράς, μελέτης και εκμετάλλευσης του ακινήτου και υποστηρίζει σημαντικά τον επενδυτή καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου του. Διαθέτει ένα δίκτυο συνεργατών οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι και έμπειροι σε τεχνικά έργα ευρείας γκάμας και κλίμακας, σε διάφορα σημεία της χώρας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το κάθε project με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα. Σκοπός της εταιρείας είναι η επίτευξη των στόχων του πελάτη, που θα οδηγήσει με τη σειρά της στη συνολική επιτυχία της επένδυσης.

Η διαδικασία υλοποίησης του έργου

Η RCGROUP συνδυάζει τις λειτουργικές  λύσεις με την ευρηματική αισθητική και με εναλλακτικά υλικά επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα με βασική αρχή, τον ελάχιστο προϋπολογισμό που μπορεί να διαθέσει ο πελάτης.

Το πρώτο βήμα σε κάθε νέο έργο που αναλαμβάνει η εταιρεία είναι η επίσκεψη στο χώρο του πελάτη για να μελετηθεί από κοντά και να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις. Επιπλέον, γίνεται μια διεξοδική συζήτηση με τον πελάτη με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των αναγκών και της αισθητικής του. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται μια ολοκληρωμένη προσφορά, πάντα προσαρμοσμένη στις οικονομικές δυνατότητες του πελάτη.

Η εταιρεία προχωρά, έπειτα, στη μελέτη και την κατασκευή του έργου, φροντίζοντας να παραδώσει ένα ολοκληρωμένο έργο το οποίο θα αντικατοπτρίζει την αισθητική και τον τρόπο ζωής του χρήστη. Το ανθρώπινο δυναμικό της RC GROUP συνδυάζει την άρτια τεχνογνωσία με την υψηλή αισθητική, με αποτέλεσμα να παραδίδεται ένα εγγυημένα άρτιο αποτέλεσμα.

Γιατί RCGROUP;

Η εταιρεία παρόλο που ιδρύθηκε σε απαιτητική για την χώρα εποχή, κατόρθωσε να καθιερωθεί στο χώρο της κατασκευής.

Το μυστικό της επιτυχίας βασίζεται κατ’ αρχάς στη συνέπεια που δείχνει τόσο στους πελάτες, όσο και στους συνεργάτες της. Δίνεται μεγάλη βάση στην άριστη σχέση με τους ανθρώπους που δουλεύει. Στόχος της είναι πάντα η αρμονική συνεργασία με έμπιστους και έμπειρους επαγγελματίες όπως μηχανικούς, αρχιτέκτονες και διακοσμητές, με την βοήθεια των οποίων παραδίνεται επιτυχώς το έργο στον πελάτη.

H ομάδα της RCGROUP απαρτίζεται από ειδικούς στον τομέα τους, οι οποίοι αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης, και των οποίων η εργασιακή ικανοποίηση και υπερηφάνεια για την εργασία τους, οδηγεί στην ολοκλήρωση των έργων με τα υψηλότερα πρότυπα.

Ένας ακόμα λόγος που κάνει την εταιρεία ξεχωρίζει, είναι η μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια. Σε κάθε έργο που αναλαμβάνει, ανεξαρτήτως του μεγέθους και των απαιτήσεών του, η εταιρεία δίνει μεγάλη προσοχή σε κάθε είδους εργασία, από την πιο μεγάλη έως την πιο μικρή.

Επιπλέον, η RCGroup εστιάζει τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο αισθητικό αποτέλεσμα. Έχοντας τους κατάλληλους συνεργάτες, με μεγάλη πείρα και εξειδίκευση στον τομέα τους, στοχεύει σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα το οποίο συνδυάζει λειτουργικές λύσεις και υψηλή αισθητική. Ο υψηλού επιπέδου σχεδιασμός αποτελεί βασικό γνώμονα για την εξέλιξη ενός έργου, το οποίο η εταιρεία εξετάζει πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, η εταιρεία φροντίζει να προσφέρει οικονομικές λύσεις, πάντα έχοντας ως βασικό γνώμονα την ποιότητα και την αντοχή στο χρόνο. Το κάθε έργο αντιμετωπίζεται διαφορετικά, με σεβασμό προς τις ανάγκες και την αισθητική του εκάστοτε πελάτη.

Σημειώνεται πως ακόμα και μετά την αποπεράτωση του έργου, η εταιρεία δεσμεύεται για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν εκ των υστέρων, διασφαλίζοντας τις άριστες σχέσεις εμπιστοσύνης και υποστήριξης προς τους πελάτες της.

Οι βασικές αρχές που κάνουν την RCGROUP να ξεχωρίζει, βασίζονται στη φιλοσοφία της εταιρείας, που βλέπει την κάθε κατασκευή σαν επένδυση για το μέλλον του πελάτη της, δημιουργώντας ποιοτικούς χώρους. Όραμά της είναι να αποτελεί τον λόγο κάποιος να κάνει το σπίτι ή την επιχείρηση των ονείρων του πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα