Oι υψηλές τιμές φέρνουν πραγματική πετρελαϊκή έκρηξη

09:42 20/2/2022 - Πηγή: Fortune

Οι τιμές του αργού πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν αρκετά υψηλές ώστε να οδηγήσουν την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ το 2023.

Η εγχώρια παραγωγή θα ανέλθει στα 12,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2023, ή 600.000 βαρέλια περισσότερα απ’ ό,τι το 2022, προέβλεψε αυτή την εβδομάδα η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA). Αυτό θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ παραγωγής των 12,2 εκατομμυρίων βαρελιών

το 2019.

Η αύξηση το 2023 δείχνει μια ανάκαμψη της άντλησης πετρελαίου από τη μαζική πτώση που σημειώθηκε στις αρχές της πανδημίας του COVID-19, όταν οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 19 δολάρια. Το αργό πετρέλαιο βρίσκεται σήμερα γύρω στα 91 δολάρια το βαρέλι.

Η EIA απέδωσε μεγάλο μέρος της αναμενόμενης αύξησης σε νέες γεωτρήσεις στην Περμιανή Λεκάνη, στο Δυτικό Τέξας και το Νοτιοανατολικό Νέο Μεξικό. Ο οργανισμός ανέφερε ότι προστέθηκαν περίπου 220 εξέδρες άντλησης πετρελαίου σε 48 πολιτείες και οι 114 από αυτές βρίσκονταν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η EIA αναμένει ότι η Περμιανή Λεκάνη θα παράγει 5,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2022, ενώ το επόμενο έτος θα αυξηθεί στα 5,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Το Τέξας βιώνει μια πραγματική πετρελαϊκή έκρηξη. Εταιρείες όπως η Exxon Mobile και η Occidental Petroleum τρέφουν μεγάλες ελπίδες για την περιοχή, την οποία συγκρίνουν με το κοίτασμα Ghawar της Σαουδικής Αραβίας, που θεωρείται ευρέως ως η «μητέρα» όλων των γιγαντιαίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων – κοιτάσματα που η βιομηχανία αποκαλεί «ελέφαντες».

To άρθρο Oι υψηλές τιμές φέρνουν πραγματική πετρελαϊκή έκρηξη δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα