H Blackstone εξαγόρασε τη Medline αντί 34 δισ. δολ., στο μεγαλύτερο deal μετά τη μεγάλη κρίση του 2008

13:25 6/6/2021 - Πηγή: Fortune

Ένα consortium από private equity εταιρείες, επικεφαλής των οποίων είναι η Blackstone, συμφώνησαν για την απόκτηση της εταιρείας ιατρικών προμηθειών αντί 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για την εξαγορά της χρονιάς.

Η συναλλαγή ανακοινώθηκε από τη Medline το Σάββατο 5 Ιουνίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007. Μάλιστα, είναι η δεύτερη τη τάξει εξαγορά σε ό,τι αφορά

το ποσό που πρόκειται να διακινηθεί, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η εξαγορά της TXU Corporation αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Blackstone, με τη συνεργασία της Hellman & Friedman, κέρδισε στην κούρσα της εξαγοράς τις Bain Capital, CVC Capital και Brookfield. H Medline, που ιδρύθηκε το 1966 από τους Jim και John Mills, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Medline, μετά την εξαγορά η οικογένεια Mills θα συνεχίσει να διευθύνει την εταιρεία, ενώ θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

To άρθρο H Blackstone εξαγόρασε τη Medline αντί 34 δισ. δολ., στο μεγαλύτερο deal μετά τη μεγάλη κρίση του 2008 δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα