FED: Νέο πακέτο στήριξης ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων για την αμερικανική οικονομία εν μέσω κορωνοϊού

16:30 9/4/2020 - Πηγή: Fortune

Επιπρόσθετη ρευστότητα που φτάνει τα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας ανακοίνωσε η FED. Στόχος της νέας διευκόλυνσης είναι να φτάσει χρήμα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως και σε δήμους που δοκιμάζονται.

«Ο ρόλος της FED είναι να προσφέρουμε όσο περισσότερη ανακούφιση και σταθερότητα μπορούμε σε αυτή την περίοδο περιορισμένης οικονομικής δραστηριότητας, και οι δράσεις μας σήμερα θα βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε

ότι η ανάκαμψη είναι όσο πιο ενεργητική γίνεται», δήλωσε ο Τζ. Πάουελ.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα προσφέρει στήριξη στα προγράμματα της FED.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η κυριότερη από τις σημερινές δράσεις της FED είναι η δημιουργία ενός νέου «Main Street Lending Fund» μεγέθους 600 δισ. δολαρίων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το σχέδιο είναι να προσφερθούν 4ετή δάνεια στις επιχειρήσεις, με αναβολή πληρωμής κεφαλαίου και τόκου για έναν χρόνο. Τα δάνεια θα χορηγηθούν από τις τράπεζες, οι οποίες θα κρατήσουν μερίδιο 5% και θα πουλήσουν το υπόλοιπο στον νέο μηχανισμό της Fed.

Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα δημιούργησε έναν νέο μηχανισμό για την απευθείας αγορά $500 δισ. βραχυπρόθεσμων χρεογράφων από πολιτείες, περιφέρειες και πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα