Covid-19: Ποιοι προειδοποιούν για δεύτερο κύμα λοιμώξεων ενώ τα κρούσματα φθάνουν τα 5 εκατ.

11:33 21/5/2020 - Πηγή: Fortune

Η πανδημία COVID-19 έχει ήδη ως αποτέλεσμα πέντε εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ βάσει άλλων μετρήσεων – του πρακτορείου Reuters – είναι ακόμη περισσότερα.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς οι χώρες βγαίνουν η μία μετά την άλλη από το lockdown, ενώ αξιωματούχοι της Ε.Ε.

κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η προοπτική ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη δεν μόνο θεωρητική.

Αυτήν την εβδομάδα, σειρά έχει η Λατινική Αμερική, η οποία ξεπέρασε σε επιβεβαιωμένα κρούσματα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ χθες καταγράφηκαν τα περισσότερα σε μία ημέρα από τότε που εμφανίστηκε ο ιός στην κεντρική Κίνα – 106.000 σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη Δευτέρα, η Βραζιλία έγινε η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο. Την Τρίτη, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων μέχρι σήμερα -1.179- που ξεπέρασε για πρώτη φορά τους χίλιους.

Για μία ακόμη φορά χθες, οπότε καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, επισημαίνοντας ότι ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, που επλήγησαν περισσότερο, επιστρέφουν στη νέα κανονικότητα, ο ιός εξαπλώνεται σε πιο φτωχές χώρες με εύθραυστα υγειονομικά συστήματα υγείας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα