The Bureau: XCOM Declassified Review

Οι εξωγήινοι εισβάλλουν στη γη…ξανά!

Story

Καλωσορίσατε στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 60′. Τα πάντα έχουν καταστραφεί από την εξωγήινη εισβολή οι οποίοι όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν «φύγει», πολλοί έχουν μετατραπεί σε “Sleepwalkers” και είναι ανήμποροι να κάνουν το παραμικρό. Κάποιοι από αυτούς που έχουν απομείνει έχουν οργανωθεί σε μια μυστική βάση και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Έχετε το ρόλο ενός ειδικού πράκτορα και με την βοήθεια ορισμένων ακόμα αναλαμβάνετε διάφορες αποστολές ώστε να γνωρίσετε τον εχθρό και να τον αντιμετωπίσετε.

Gameplay

Το παιχνίδι είναι ένα shooter τρίτου προσώπου με στοιχεία τακτικής μιας και κατά τη διάρκεια των αποστολών θα μπορείτε να ελέγχετε τις κινήσεις-ιδιότητες άλλων δύο πρακτόρων. Ο κάθε πράκτορας έχει τις δικές του Special ικανότητες που αποκτά ανάλογα με το πόσο τον χρησιμοποιείτε.
Στη βάση των αποστολών μπορείτε να διαλέγετε τους πράκτορες της επιλογής σας, να μαθαίνετε πράγματα μέσω collectibles για τον εχθρό και μέσω συνομιλιών και να παίρνετε και δευτερεύουσες αποστολές οι οποίες δεν έχουν βέβαια και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Ο χειρισμός είναι αρκετά λειτουργικός και ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα του χρήστη χωρίς όμως να λείπουν και ορισμένα μικροπροβληματάκια. Όσοι έχετε γνωρίσει τα παλιότερα xcom μην περιμένετε κάτι ανάλογο καθώς τα παιχνίδια ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία.

Οπτικοακουστικός τομέας

Πέρα από την ιστορία η οποία έχει αρκετό ενδιαφέρον για να σας κρατήσει, ο οπτικοακουστικός τομέας είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα και ο χειρισμός καλός αλλά έχει τα θεματάκια του σε ότι αφορά κυρίως το animation εχθρών και πρακτόρων. Στα αρνητικά είναι ορισμένα «σπασίματα» της εικόνας και ότι θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη ποικιλία στους εχθρούς. Γενικά όμως η απεικόνιση των 60’s δίνεται με πάρα πολύ όμορφο τρόπο.

Συνοψίζοντας

Το παιχνίδι το συνιστούμε σε όσους θα ήθελαν ένα εναλλακτικό action/shooter τίτλο με στοιχεία στρατηγικής. Είναι ένα παιχνίδι που θα βάλει τον εγκέφαλό σας να δουλέψει ώστε να βρει τις κατάλληλες λύσεις για την κάθε περίσταση και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Κάποιοι θα το αγαπήσετε ενώ σε κάποιους από εσάς που θέλετε περισσότερη «άμεση» δράση το παιχνίδι ίσως φανεί βαρετό. Εμάς μας άρεσε παρά τα λίγα προβλήματά του.

Θετικά

- Όμορφη απεικόνιση της Αμερικής του 60’
- Ενδιαφέρον Story και πλοκή
- Έξυπνο και λειτουργικό gameplay με στοιχεία στρατηγικής
- Ικανοποιητική διάρκεια

Αρνητικά

- Μικρά προβλήματα τεχνικής άποψης
- Αδιάφοροι κύριοι χαρακτήρες

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία : 7 / 10
Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox 360Είδος: Third Person ShooterΚυκλοφορεί για: Xbox 360, Playstation 3, PC,Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23/08/2013Εκδότρια εταιρία: 2K Games
Εταιρία ανάπτυξης: 2K Marin
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.thebureau-game.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα