Orcs Must Die! Unchained Preview

Το Orcs Must Die! Unchained έγινε develop από την Robot Entertainment και τρέχει μέσω της Gameforge live. Έχοντας στην πλάτη τους τα Orcs Must Die! και Orcs Must Die! 2, η πρώτη επιτυχία ήταν σίγουρη. Η συγκεκριμένη φάση του παιχνιδιού είναι Closed Beta και θα δούμε τις πρώτες εντυπώσεις που μας άφησε (παίζοντας φυσικά από την Alpha έκδοση μας βγείκε η πιστη μέχρι πότε θα σταματήσουν τα Reset lvl στα account

μας , αλλά ευτυχώς για όλους τα πράγματα σταθεροποιήθηκαν).

Σε αντίθεση με τα Orcs Must Die! και Orcs Must Die! 2 το Orcs Must Die! Unchained δεν διαθέτει ιστορία (solo gameplay δηλαδή) και αποτελεί τη βουτιά της Robot Entertainment στον τομέα του Moba. Είναι όμως Moba σαν όλα τα άλλα που ξέρουμε μέχρι στιγμή; Φυσικά και όχι , γιατί το Orcs Must Die! Unchained είναι 3rd person και αυτό δίνει μία τελείος διαφορετική άποψη για το παιχνίδι.

Αφού φτιάξεις κωδικό και συνδεθείς στο παιχνίδι φτάνεις στο main menu. Ένα απλό και εύκολο στη χρήση menu δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου, έχοντας πάνω αριστερά το όνομα από το account σου και την επιλογή να μπεις στο profile σου για να δεις τα stats σου τα friendlist σου και το ranking από την clan σου. Το πρόβλημα εδώ πέρα είναι ότι προσωρινά αυτή η επιλογή του profile δεν λειτουργει, που σημαίνει (προσωρινά πάντα) ότι δεν μπορείτε να μπείτε με κάποιον φίλο σας. Συνεχίζοντας με το menu, πάνω στο κέντρο έχει το κουμπί PLAY όπου το πατάς όπου και αν βρίσκεσαι και σε πάει με την μία στην στήλη για να παίξεις. Πάνω δεξιά έχει τα Home, Inventory και Setting , όπου το Home σε πετάει στην αρχική για να διαβάσεις νέα για το παιχνίδι το Inventory σε πετάει σε μία στήλη που θα αναλύσουμε παρακάτω και τα Settings για τις κλασσικές ρυθμίσεις .

Το τελευταίο πράγμα στο γενικό menu είναι μία επιλογή Shop, αλλά αυτήν την στιγμή δεν λειτουργεί, θα είναι η πηγή εσόδων της εταιρείας στο μέλλον για τη συντήρηση του παιχνιδιού και φυσικά για να ζήσουν οι developers. Ελπίζουμε να μην γίνει pay to win, ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο.

Στο Inventory μπορείς να δεις τους ήρωες που μπορείς να επιλέξεις μέσα στο παιχνίδι (αν τους έχεις ξεκλείδωτους), να δεις τα πακέτα καρτών που σου δίνει το παιχνίδι κάνοντας lvl up το account σου, κάποια skins για τους ήρωες , 2 επιλογές που είναι κλειδωμένες προς το παρόν και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ρυθμίσεις εκτός παιχνιδιού για να παίξεις όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, το deck editing. Στο deck editing επιλέγεις τις παγίδες που θα χρησιμοποιήσεις , ποια τέρατα θα πολεμήσουν μαζί σου στο πεδίο μάχης, trinkets και πολλά ακόμα λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στο παιχνίδι. Μπορείς να φτιάξεις πολλά διαφορετικά decks και να τους δώσεις όνομα για να τα ξεχωρίζεις, αυτό σε βοηθάει με την επιλογή ήρωα κάθε φορά γιατί αν πάρεις κάποιο tank π.χ. να πάρεις αμυντικά trinkets.

Στην Play επιλογή όπως είπαμε και πίο πριν, με το που το πατάς σε πετάει στην στήλη για να μπεις να παίξεις. Έχει ένα εύκολο Tutorial με πάρα μα πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το gameplay. Όλοι οι παίχτες παλιοί και νέοι με το franchise πρέπει να το παίξουν. Έχει το κλασσικό unranked match, όπου εκεί παίζεις για να μαζέψεις κάρτες, να κάνεις lvl up το account σου και για να μάθεις γενικά το παιχνίδι. Έχει μία custom επιλογή που μπορείς να κάνεις host ένα Map για να μπεις με φίλους ή με ομάδες. Οι δύο επιλογές ranked και cooperative προσωρινά είναι εκτός λειτουργίας λόγο closed beta φυσικά.

Στον τομέα τον γραφικών τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά.Το animation των χαρακτήρων και τα γραφικά συνδυάζονται άψογα με τον ήχο του παιχνιδιού και το γρήγορο gameplay του. Όπως είπαμε και πιο πριν είναι ένα 3rd person moba tower defence. Μεγάλη κατηγορία για ένα παχνίδι δεν συμφωνείτε; Ναι συμφωνείτε, αλλά όλες οι παραπάνω κατηγορίες τεριάζουν άψογα στο παιχνίδι και γενικά το gameplay του , που εγώ προσωπικά του βάζω θψηλό βαθμό για την πρωτοτυπία του και το συνολικό αποτέλεσμα έως τώρα.

Σκοπός είναι να κάνεις άμυνα στα αντίπαλα τέρατα και ήρωες βάζοντας παγίδες στα αμυντικά lanes, κάνοντας upgrade τις πόρτες όπου βγαίνουν τα τέρατα σου, μέχρι το τέταρτο επίπεδο και σε κάθε επίπεδο πρέπει να θυμάσαι να βάζεις νέα τέρατα. Τελικός σκοπός είναι να περάσεις την άμυνα των αντιπάλων και να καταφέρεις να βάλεις τα τέρατα σου μέσα στο αντίπαλο Rift πριν τα βάλει αυτός σε σένα. Και οι δύο ομάδες ξεκινάνε με 20 rift points αλλά κάθε τέρας μετράει διαφορετικά κάθε φορά που μπαίνει μέσα, για αυτό πρέπει να επιλέξεις σοφά τι θα σκοτώσεις πρώτο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 maps και θα μπουν κι άλλα πολλά.

Παρακάτω θα σας δείξω ένα βίντεο που έχω κάνει για το παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα