Grand Theft Auto V Review

Δεν υπάρχουν αρκετοί developers με το ταλέντο να δημιουργήσουν ένα τέτοιο παιχνίδι και υπάρχουν ακόμα λίγοτεροι με το αντίστοιχο budget.

Η αλήθεια είναι πως το Grand Theft Auto V είναι πολύ μεγάλο, πολύ open-world, με πολλούς χαρακτήρες και ατελείωτα πράγματα να κάνεις, για να μπορεί να κριθεί μέσα από ενα review. Ο εταιρικός γίγαντας πίσω από το Grand Theft Auto, που ακούει στο όνομα Rockstar έχει να επιδειξεί, από κυκλοφορίες

τα τελευταία χρόνια, μία σειρά από παιχνίδια (GTA IV, Red Dead Redemption, Max Payne 3, L.A. Noire) που ανεβάζουν τον πήχη ποιότητας σε δυσθεώρατα ύψη.

Η μεγαλύτερη εξέλιξη στο GTA V αποτελεί η χρήση τριών πρωταγωνιστών έναντι ενός που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα στη σειρά. Η δράση ξεκινάει από το πρώτο λεπτό αφού μας υποδέχεται μία αγωνιώδης, έντονη αλλά και μελαγχολική ληστεία τράπεζας, λειτουργώντας ως εισαγωγική εμπειρία στον κόσμο του GTA. Από εκεί και πέρα μεταφερόμενοι στο Los Santos χειριζόμαστε τον Franlin, ένα νέο και φιλόδοξο εγκληματία, που δουλεύει για έναν μυστήριο έμπορο αυτοκινήτων. Στη πορεία σας αυτή θα έχετε εξοικειωθεί με τη χρήση των πλήκτρων και των μηχανισμών gameplay έως ότου πάρετε στο χειρισμό σας τον Michael, έναν εγκέφαλο ληστειών που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει πλουσιοπάροχα με μια γυναίκα που τον απατάει και ένα παιδί που τον μισεί. Ο τρίτος χαρακτήρας είναι ο υπερ βίαιος και ψυχωτικός Trevor, ο οποίος είναι μια κατηγορία μόνος του αφού το psycho είναι λίγο για να τον χαρακτηρίσει.

Σε μερικές στιγμές της ιστορίας θα κληθείτε να εκτελέσετε αποστολές που περιλαμβάνουν δύο ή όλους τους πρωταγωνιστές. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να χειριστείτε όποιον επιθυμείτε αλλά και να εναλλάζετε το χαρακτήρα όποια στιγμή θέλετε και θεωρείτε ότι εξυπηρετεί το δόλιο σχέδιο που έχετε πλάσει στο μυαλό σας. Ο καθένας έχει τα δικά του ταλέντα και τη προσωπική ειδική ικανότητα συμπεριλαμβάνοντας αυξημένη ζημιά, slow motion, γρηγορότερα αντανακλαστικά και μερικά άλλα.

GTA όμως δεν είναι μόνο ιστορία αλλά και πάρα πολλά άλλα που όλοι γνωρίζετε πάνω κάτω μέχρι τώρα. Με λίγα λόγια κλεβετε, οδηγάτε, πυροβολείτε, εισβάλλετε σε διάφορα μέρη αρπάζοντας πράγματα που δεν θα έπρεπε να πάρετε, επισκέπτεστε “μπαρ των οπισθίων” με ότι αυτό συνεπάγεται . Αξίζει να σημειωθεί πως οι μηχανισμοί πυοροβολισμών θα θυμίσουν κάτι από Red Dead Redemption και Max Payne 3 δημιουργώντας μία στιβαρή εμπειρία shooting που δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Πραγματικά οι παράπλευρες δραστηριότητες είναι τόσες πολλές που συμπεριλαμβάνουν από μεταφορές ναρκωτικών και όπλων με ό,τι όχημα μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι αγώνες αυτοκινήτων και ληστείες, με τους μηχανισμούς σε κάθε μία δραστηριότητα να λειττουργούν εξαιρετικά.

Η μηχανή γραφικών Rage της Rockstar έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου από ό,τι είχαμε δει στο GTA 4, ακολουθώντας και εξελίσσοντας τα επίπεδα που χάραξαν τα Red Dead Redemption και Max Payne 3. Οι χαρακτήρες είναι άκρως ρεαλιστικοί και λεπτομερείς όπως επίσης και τα scenematics. Το περιβάλλον και το draw distance δημιουργεί ρεαλιστική ατμόσφαιρα τεράστιας πόλης ενώ λόγω του υπερβολικού μεγέθους μπορούμε να συγχωρήσουμε ελάχιστα παραπτώματα στα γραφικά που σε καμμία περίπτωση δεν ξενίζουν.

Όπως και σε όλα τα GTA έτσι και εδώ η μουσική και τα ηχητικά εφέ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Σε κάθε αυτοκίνητο που οδηγείτε μπορείτε να πλοηγηθείτε ανάμεσα σε αρκετούς ραδιωφωνικούς σταθμούς είτε ενημερωτικούς, που άλλοτε μεταδίδουν τις ενέργειές σας, είτε μουσικούς με διάφορα είδη όπως rap, punk, classic rock, country, pop με αρκετά αναγνωρίσιμα τραγούδια στις playlists.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν ελάχιστα μέχρι ανύπαρκτα πράγματα για να παραπονεθούμε όσον αφορά το GTA 5. Με τη χρήση πολλαπλών πρωταγωνιστών και ιστοριών αποτελεί το μεγαλύτερο και περισσότερο φιλόδοξο παιχνίδι της σειράς. Υπάρχουν τόσα πράγματα να δείτε και να κάνετε ενώ θα καταφέρει να σας κρατήσει ζεστούς για τους επόμενους μήνες μιας και προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες. Με λίγες λέξεις αυτό που είδαμε στο GTA V είναι το Grand Theft Auto στα καλύτερά του. Η επόμενη γενιά μπορεί να περιμένει.

Θετικά

- Το καλύτερο GTA της σειράς, απλά.

Αρνητικά

- Αγνοούνται
Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία : 10 / 10
Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox 360
Είδος: ActionΚυκλοφορεί για: Xbox 360, Playstation 3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17/09/2013Εκδότρια εταιρία: Rockstar Games
Εταιρία ανάπτυξης: Rockstar North
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.rockstargames.com/V/

Keywords
Τυχαία Θέματα