2014 FIFA World Cup Brazil Review

Οδηγήστε την ομάδα σας στο βάθρο των νικητών.

To 2014 FIFA World Cup Brazil, όπως και ο προκάτοχος του, σας βάζει στον ρόλο μιας εθνικής ομάδας με στόχο την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου στην Βραζιλία. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως δεν αποτελεί μέρος της σειράς FIFA, αλλά της World

Cup που κυκλοφορεί κάθε 4 χρόνια, δηλαδή σε κάθε παγκόσμιο κύπελλο.

Gameplay

Η αλληλεπίδραση με τον χρήστη έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς φέρει βελτιώσεις στο ντριμπλάρισμα και αυξημένη ευστοχία στις πάσες. Στον χειρισμό, πέρα από τις κλασσικές ρυθμίσεις, οι αρχάριοι παίχτες μπορούν να διαλέξουν την επιλογή two-button που ουσιαστικά απλουστεύει το σύστημα χειρισμού ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο 2 κουμπιά, αυτό της πάσας και του σουτ. Όπως και οι προηγούμενοι τίτλοι, έτσι και αυτός διαθέτει και τις 203 εθνικές ομάδες που πήραν μέρος στην διαδικασία πρόκρισης. Ομάδες όπως το Νότιο Σουδάν, η Μαυριτανία και η Γκουάμ που δεν πήραν μέρος στα προκριματικά δεν περιλαμβάνονται στις ομάδες. Από την άλλη, περιέχει και τις 12 τοποθεσίες που θα διεξαχθούν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Βραζιλία όσο και υπόλοιπα στάδια όπως το Wembley, την Amsterdam Arena ή το Santiago Bernabéu.

Campaign Modes

Πέρα από τα φιλικά παιχνίδια, μπορείτε να αγωνιστείτε για το κύπελλο σε τρία διαφορετικά modes. Αρχικά έχουμε το Captain your Team, που ουσιαστικά σας επιτρέπει να λάβετε την ηγεσία της ομάδας σας είτε δημιουργώντας τον δικό σας παίχτη είτε επιλέγοντας έναν από την ομάδα. Προσοχή όμως στον ανταγωνισμό, διότι μπορεί να μην καταφέρετε να μπείτε στην αρχική εντεκάδα. Από την άλλη μεριά, το Road to the FIFA World Cup σας επιτρέπει να λάβετε τα ηνία της αγαπημένης σας εθνικής ώστε να κατακτήσετε το κύπελλο. Οι όμιλοι είναι αυτοί που δημιουργήθηκαν μετά την κλήρωση, ωστόσο μπορείτε να τους διαμορφώσετε όπως επιθυμείτε. Τέλος, το Road to Rio de Janeiro σας βάζει αντιμέτωπους με άλλους παίχτες online, διαγωνιζόμενοι σε ένα τουρνουά. Να θυμίσουμε πως είναι απαραίτητη η σύνδεση στο ίντερνετ για να γίνει διαθέσιμο αρκετό υλικό και ενημερώσεις για την εξέλιξη της διοργάνωσης.

Γραφικά και ήχος

Η μηχανή γραφικών πίσω από το 2014 FIFA World Cup Brazil είναι η Impact. Τα γραφικά δεν είναι από τα κορυφαία, καθώς δεν αποτελεί next-gen τίτλος, καταφέρνει όμως να δώσει την αίσθηση του γιορτινού γηπέδου. Στον ηχητικό τομέα, αντίθετα, το παιχνίδι είναι γεμάτο από βραζιλιάνικη μουσική και τραγούδια από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Tinie Tempah και οι Switchfoot. Αυτό που μας απογοήτευσε ήταν η έλλειψη Ελληνικού σχολιασμού, υπάρχει όμως το EA Sports Talk Radio, το οποίο παρέχει σχολιασμούς μόνο στα Campaign Modes από τους Andy Goldstein και Ian Darke ή από τους Michael Davies και Roger Bennett, γνωστοί ως ”The Men in Blazers“.

Οι απόψεις μας

Το 2014 FIFA World Cup Brazil αποτελεί ένας τίτλος αντάξιος της διοργάνωσης. Θα σας βάλει άψογα μέσα στο κλίμα του κυπέλλου της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα παίζετε τα παιχνίδια στην οθόνη σας διαμορφώνοντας το δικό σας σκορ σε κάθε γύρο. Θα θέλαμε να διαθέτει ποιοτικότερα γραφικά και next-gen έκδοση, όμως στην EA αποφάσισαν αλλιώς. Αναμφίβολα, ένας must-have τίτλος για τους φανατικούς της σειράς και τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς.

Θετικά

- Το EA Sports Talk Radio
- Η μουσική
- Τα 3 διαφορετικά Campaign Modes

Αρνητικά

- Πλήρης έλλειψη Ελληνικών
- Μέτρια γραφικά

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 7 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox 360
Είδος: Sports
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17/04/2014
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: EA Sports
Εταιρία ανάπτυξης: EA Canada
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.easports.com

Keywords
Τυχαία Θέματα