Υποκρισία για τον Ελαιώνα

Του Νικήτα Κακλαμάνη, βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ

Την προηγούμενη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων παίχθηκε το… θεατρικό έργο «Οι κορμοράνοι καθαρίζουν τον Ελαιώνα». Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» (Γαβριήλ Σακελλαρίδης- ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε ότι το κόστος του 1,5 εκ. ευρώ, που έχει προβλεφθεί από τον δήμο για τον καθαρισμό των 40 στρεμμάτων της περιοχής του Ελαιώνα (πρόκειται για την έκταση, που θα κατασκευαζόταν το γήπεδο

του Παναθηναϊκού), επειδή έχουν μετατραπεί σε χωματερή, είναι υπερβολικό. Μάλιστα, άφησε και σαφέστατα υπονοούμενα για «πράσινες μπίζνες».

Είναι πραγματικά απίστευτο πόση υποκρισία περισσεύει από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Να «κλαίνε και να οδύρονται», επειδή πρέπει να καθαριστούν τα «βουνά» σκουπιδιών (στις 20 χιλιάδες κυβικά υπολογίζονται) σε μία περιοχή, που οι ίδιοι συντέλεσαν στην υποβάθμιση της, με πρόσχημα τη «προστασία» των κορμοράνων (!) το 2007.
Τότε, που ως δήμαρχος Αθηναίων είχαμε φτάσει ένα βήμα, πριν ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο που θα είχε γίνει ποτέ στην Αθήνα. Η Διπλή Ανάπλαση.

Ένα έργο, που θα αναβάθμιζε στο μέγιστο βαθμό δύο περιοχές (Ελαιώνα, Λεωφόρο Αλεξάνδρας), ενώ παράλληλα θα αποκτούσε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο Ερασιτέχνης, Παναθηναϊκός. Η Αθήνα θα ανέπνεε κυριολεκτικά, αφού και η περιοχή του Ελαιώνα θα κέρδιζε ποιότητα ζωής και στην «καρδιά» του κέντρου της πρωτεύουσας θα δημιουργείτο ένας χώρος 30 στρεμμάτων πρασίνου. Όλα αυτά έμειναν, δυστυχώς, στα χαρτιά επειδή εντελώς «συμπτωματικά» 130 «κάτοικοι» του Δήμου Αθηναίων προσέφυγαν δικαστικά και εν τέλει κατάφεραν να σταματήσουν το έργο για χάρη των… κορμοράνων.

Σοβαρή λεπτομέρεια: Από τους «130» αποδείχθηκε ότι μόνο ένας ήταν κάτοικος Αθηναίων, ενώ μπροστάρης τους στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ο σημερινός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Η ουσία βέβαια είναι, ότι ο στόχος είχε επιτευχθεί. Το έργο, που θα άλλαζε τη μορφή της πρωτεύουσας έμεινε στις μακέτες, αφού και η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία θα αναλάμβανε τη χρηματοδότηση του έργου απέσυρε το ενδιαφέρον της, ενώ την ίδια ώρα στα Βόρεια Προάστια τεράστια εμπορικά κέντρα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο την κατάσταση...

Που θέλω να καταλήξω; Αυτό είναι το αληθινά ψεύτικο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και της νυν ηγεσίας του. Το κομματικό (και επιχειρηματικό;) συμφέρον πάνω απ’ όλα. Ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της και απαιτείται, για μία φορά έστω, να υπάρξει εθνική συνεννόηση περνάει σε «δεύτερη μοίρα». Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του είναι επικίνδυνος για τη πατρίδα.

Υ.Γ. Από το 2011 ως σήμερα, που το έργο έμεινε στα χαρτιά, αξίζει να σημειωθεί τι έκανε η νυν δημοτική αρχή υπό τον κ. Γιώργο Καμίνη. Η απάντηση είναι μονολεκτική: ΤΙΠΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα