Ξεσκεπάζει τον Σαμαρά ο πόλεμος Μαξίμου και τηλεοπτικών σταθμών

Ο πόλεμος Μεγάρου Μαξίμου και τηλεοπτικών σταθμών ξεκίνησε με αποκαλύψεις για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η υπογραφή την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, των αποφάσεων για την πληρωμή του τέλους χρήσης συχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς φανέρωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε απαιτήσει την είσπραξή του. Το γεγονός αυτό φανερώνει πως η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας προς τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, με αντάλλαγμα την

υποστήριξή τους στη μνημονιακή πολιτική. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών ετών (χρήσεις 2011-2013) δεν έχουν πληρώσει τα χρήματα που προβλέπει η νομοθεσία.

Για τους ιδιωτικούς σταθμούς το ποσό αυτό ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ και για τη συνδρομητική τηλεόραση στα 16,5 εκατ. ευρώ. Με απόφαση του Ν. Παππά, ύστερα από έρευνα που έγινε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, οι αποφάσεις αυτές εστάλησαν στην Εφορία για τον καταλογισμό των ποσών. Το ενδιαφέρον σημείο είναι πως οι ειδοποιήσεις σταμάτησαν να αποστέλλονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς από το 2012. Πάντως, υπάρχουν και τηλεοπτικά δίκτυα που πληρώνουν κανονικά. Η Forthnet, που καλείται να πληρώσει το ποσό των 16 εκατ. ευρώ από το 2012 έως το 2014, έχει ήδη πληρώσει έως το 2010 το ποσό των 77 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα