Ξεσηκωμός των Μακεδόνων των ΗΠΑ για την Αμφίπολη!

Ένα βασικό θέμα του συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ, θα είναι η Αμφίπολη, στο ετήσιο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Βοστώνη μεταξύ 25 και 29 Ιουνίου. Οι Μακεδόνες των ΗΠΑ, θεωρούν ότι το μνημείο της Αμφίπολης έχει απαξιωθεί χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος και πρέπει να συνεχιστούν οι ανασκαφές. Είναι μάλιστα έτοιμοι να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση

γιατί θεωρούν πως με την τακτική που ακολουθείται απαξιώνεται ένα κορυφαίο εύρημα της Μακεδονίας, το οποίο δεν έχουμε μάθει ακόμα , περί τίνος πρόκειται. Παράλληλα οι Μακεδόνες, θα κάνουν δημόσια έκκληση προς προς την Αμερικανική κυβέρνηση με στόχο την ανάκληση της αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων (F.Y.R.O.M.) με το όνομα 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'.

Το 69ο Εθνικό Συνεδρίο της Παμμακεδονικής Ένωσης, θα διεξαχθεί από 25 έως και 29 Ιουνίου 2015 στη Βοστώνη. Η δημόσια έκκληση έτυχε θερμής ανταπόκρισης από χιλιάδες ομογενείς αλλά και φιλέλληνες. Για τον σκοπό αυτό η ηγεσία της Παμμακεδονικής έχει ενημερώσει σχετικά τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τους εκπροσώπους του Hellenic Caucus, τις ηγεσίες των ομογενειακών οργανώσεων και Αμερικανούς παράγοντες.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά τις προσδοκίες μας», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. «Εκ μέρους της Παμμακεδονικής θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους συμπατριώτες μας, ομογενείς και Αμερικανούς και όλες τις Ομογενειακές οργανώσεις που συνεργάσθηκαν μαζί μας. Η σταθερότητα σε γεωστρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό αλλά και ανθρωπογενές επίπεδο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ιδιαίτερη σημασία για τις Η.Π.Α. Στην περιοχή αυτή, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο λόγω της αναντικατάστατης γεωγραφικής της θέσης, των τεράστιων ενεργειακών της αποθεμάτων και του πλούτου του υπεδάφους της. Στην εύθραυστη και υπό αναδιαμόρφωση παρούσα διεθνή συγκυρία η Ελλάδα είναι ο κατεξοχήν χώρος ο οποίος μπορεί να προσφέρει μια σημαντική προώθηση των Αμερικανικών στρατηγικών επιδιώξεων στην εν λόγω περιοχή. Συνεπώς κρίνουμε πως η συγκυρία είναι πραγματικά ευνοϊκή για το αίτημά μας».

Στο συνέδριο είναι καλεσμένη και η κυρία Λίνα Μενδώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα