Ξεναγήσεις αφής για ανθρώπους με τυφλότητα στο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη καλεί επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα να γνωρίσουν τις συλλογές του και να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα με λεκτικές περιγραφές, ξεναγήσεις αφής και μουσικές ακροάσεις.

-Γνωρίστε την τέχνη της κοσμηματοποιίας και ανακαλύψτε αντιπροσωπευτικά δείγματα κοσμημάτων στη συλλογή του Mουσείου Μπενάκη, από τους Μυκηναϊκούς χρόνους μέχρι το ηπειρώτικο εργαστήριο του Βούλγαρη—αφετηρία του γνωστού οίκου Bulgari.

-Ξύλινα αριθμητήρια και

φίδια, ρεκλάμες του Καραγκιόζη και μουσικά όργανα γίνονται η αφορμή για να γνωρίσουν οι επισκέπτες μέρος της συλλογής Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας του Μουσείου.

-Τι είναι το ελληνικό χορόδραμα; Ποια ήταν η σχέση της Ραλλούς Μάνου με τη Μάρθα Γκράχαμ και ποια ήταν η Πολυξένη Ματέϋ; Οι αφετηρίες της έμπνευσης και οι πειραματισμοί διακεκριμένων χορογράφων και χοροδιδασκάλων του 20ου αιώνα μέσα από χορογραφίες ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτό το εργαστήριο. Οι χορογραφίες θα βασιστούν σε μοτίβα και υλικό από τις Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές του Μάνου Χατζιδάκι, το σύστημα Orff και τα κοστούμια του Γιάννη Μόραλη για τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

15ήμερο φεστιβάλ στο ιστορικό κτίριο του Φλοίσβου

Ξυδάκης: «Το Μέγαρο Μουσικής είναι ένα φέσι στο κεφάλι μας»

Τα παιδιά μαθαίνουν για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ολυμπία

Αυτές είναι οι μέρες με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία (λίστα)

Keywords
Τυχαία Θέματα