Ξεκίνησαν οι τελετές παραδόσεως – παραλαβής διοικήσεων μειζόνων σχηματισμών

Πραγματοποιούνται σήμερα οι τελετές παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων διοικητών των μειζόνων σχηματισμών των τριών Κλάδων, όπου απαιτείται κάτι τέτοιο, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις και τοποθετήσεις αυτών, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ), που ανακοινώθηκαν επισήμως το Σάββατο.
Εντύπωση όμως έχει προκληθεί, και μάλιστα όχι καλή, για την τρομερά μεγάλη καθυστέρηση, που σημειώθηκε στις φετινές κρίσεις, εξαιτίας της παρουσίας του Γερμανού προέδρου στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη και της συνακόλουθης

απασχολήσεως του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, που σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, «λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματός του δεν ευκαιρούσε να υπογράψει διατάγματα, που συνακόλουθα δεν μπορούσαν να προωθηθούν προς εκτύπωση στο Εθνικό Τυπογραφείο και να λάβουν ΦΕΚ (=Φύλλο Εφημερίδος Κυβερνήσεως), ώστε όλα να είναι και τυπικώς εντάξει. Αποτέλεσμα όλης αυτής της καταστάσεως είναι να έχουν αποφασιστεί αποστρατείες και προαγωγές των αντιστρατήγων (και ομοβάθμων των άλλων Κλάδων), οι τοποθετήσεις τους να ανακοινώνονται μετά από τρεις ημέρες, και ημέρα Σάββατο, και ακόμα να μην έχουν ξεκινήσει οι κρίσεις των υπολοίπων.
Αναφορικώς με τις τοποθετήσεις των νέων αντιστρατήγων, το ΚΥΣΕΑ, με την υπ’ αριθμό 1/ Σ.4/7-03-2014 απόφασή του, αποφάσισε τα εξής.
Στον Στρατό Ξηράς τους Αντιστρατήγους Βασίλειο Τελλίδη, ως Διοικητή 1ης Στρατιάς και Χρήστο Χαλκίδη, ως Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αναστάσιο Μανώλα, ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, Νικόλαο Δεβετζή, ως Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ, Ιωάννη Ηλιόπουλο, ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Ηλία Λεοντάρη, ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR, Αλέξανδρο Οικονόμου, ως Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ, Κωνσταντίνο Βελεγράκη, ως Επιθεωρητή Αναδιοργανώσεως του Σ.Ξ. στο ΓΕΕΘΑ, Πέτρο Γεωργίου, ως Διοικητή της ΑΣΔΥΣ, Νικόλαο Ζαχαριάδη, ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ στις Βρυξέλλες, Ανδρέα Ηλιόπουλο, ως Διοικητή της Σχολής Εθνικής Αμύνης.
Στο Πολεμικό Ναυτικό, διατήρησε τους Αντιναυάρχους Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ, ως Αρχηγό Στόλου, Αλέξανδρο Θεοδοσίου ΠΝ, ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αντιναύαρχο (Μηχανικό) Ηλία Δημόπουλο ΠΝ, ως Διοικητή της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ).
Στην Πολεμική Αεροπορία διατήρησε τους Αντιπτεράρχους (Ι) Χρήστο Βαΐτση, ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Γεώργιο Πέτκο, ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ και τον Υποπτέραρχο (ΜΗ) Γεώργιο Βορρόπουλο, ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ. Επίσης αποφάσισε την τοποθέτηση του Υποπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, ως νέου Διοικητή Διοικήσεως Αεροπορικού Υλικού (ΔΑΥ).

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
βρυξελλες σα σεββας
Τυχαία Θέματα