Βορίδης: Στην αντιευρωπαϊκή κομμουνιστική Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην χθεσινή τελετή της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, αφού σήμερα δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη.

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Βορίδης αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ "αντιευρωπαϊκό κόμμα", αφού "πράξη του χθες ήταν η περιφρόνηση μιας κορυφαίας ευρωπαϊκής, θεσμικής διαδικασίας στο επίκεντρο της οποίας ήταν η Ελλάδα".

"Η καρδιά τους, η ψυχή τους είναι ζυμωμένη με τις αντιλήψεις μιας αντιευρωπαϊκής, κομμουνιστικής Αριστεράς. Ένα κόμμα δεσμεύεται πρωτίστως από την πράξη του. Ακούω όλες τις διατυπώσεις, αλλά βλέπω τις πράξεις. Αν τοποθετείσαι αντινομικά σ’ αυτό που λες, η πράξη έχει το ειδικό βάρος", σημείωσε αρχικά ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε:

"Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τη διάκριση ανάμεσα στη θεσμική διαδικασία και το περιεχόμενο της αντιπαλότητας και κρατάς μουτράκια ή κάνεις ό,τι άλλο επειδή δεν σου αρέσει κάτι που είπε η ΝΔ ή ο πρωθυπουργός, τότε δεν έχεις καταλάβει τη βαρύτητα του θεσμικού σου ρόλου. Ή δεν μπορείς να καταλάβεις – διότι δεν πιστεύω ότι θα έκανε ποτέ ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια επιλογή επειδή δεν τους αρέσει η ανακοίνωση ή μια θέση της ΝΔ – και να πεις ότι δεν έρχεσαι στην έναρξη της προεδρίας. Είπαν κάτι πολύ σοβαρότερο, ότι είναι πολιτική απόφαση αυτό", ήταν τα ακριβή λόγια του βουλευτή της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα