Βόμβες Νικολούδη στη Βουλή: "Δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαφθορά"!

Με το στόμα ανοικτό έχουν μείνει όσοι παρακολουθούν από νωρίς το πρωί την ακρόαση του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος στη Βουλή, με τον εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη να κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα καταλήστευσης τραπεζών από τις ίδιες του τις διοικήσεις και να αναφέρεται ονομαστικά στις τράπεζες Proton, FBB, Ταχυδρομικό ταμιευτήριο,

Τράπεζα Πελοποννήσου και τράπεζα Χαλκίδας. "Έχουμε έναν νέο τύπο εγλήματος όπου οι ληστές δεν φορούν μάσκες ούτε φέρουν καλάσνικωφ αλλά έχουν καλές σπουδές, οφσόρ και ΜΜΕ" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Περιγράφοντας το πως οι τράπεζες ληστεύονταν εκ των έσω ο κ. Νικολούδης πρόσθεσε: "Πολλά λεφτά μέσω της τακτικής των δανείων πήγαν σε τσέπες στελεχών και μελών διοικήσεων τραπεζών. Εγώ το ονόμασα νέο τύπο εγκλήματος. Ξεκίνησε από το 2007 και κορυφώθηκε το 2009 όπου σημειώθηκε ένα ντελίριο εγκληματικών πράξεων σε βάρος τραπεζών από τις ίδιες του τις διοικήσεις πολλαπλάσιο των διαρρήξεων. Όσα χρόνια είμαι εισαγγελέας,όλες οι διαρρήξεις δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε βάρος μιας τράπεζας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Ο επικεφαλής της αρχής χώρισε μάλιστα τις πέντε τράπεζες σε δύο κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη τις τράπεζες Proton, FBB και Χαλκίδας στις οποίες ό,τι έγινε έγινε για να ωφεληθούν οικονομικά τα στελέχη των τραπεζών και στην δεύτερη τις τράπεζες Πελοποννήσου και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίες έδιναν δάνεια σε άλλους και κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτε και μπορούν να κατηγορηθούν προς το παρόν μόνο για απιστία.

Αναφερόμενος στα θέματα διαφθοράς πάντως ο κ. Νικολούδης έβγαλε τόνισε ότι οι άνθρωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής είναι οι λιγότερο διεφθαρμένοι στο τρίγωνο οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και πολιτικοί.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα