Βενιζέλος: Σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο για την Κριμαία

Την ανάγκη για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου αλλά και διατηρήσεως ανοικτών πολιτικών και διπλωματικών διαύλων, αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις εκεί εξελίξεις, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος, ζήτησε με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος,

μετά το πέρας της άτυπης συναντήσεως των 28 ομολόγων του της ΕΕ με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, υπό την Προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου Κάθριν Άστον, και η δήλωση του κ.Βενιζέλου έχει ως ακολούθως:

«H κοινή ευρωπαϊκή θέση είναι πολύ καθαρή. Η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να είναι πάντα μια πολιτική αρχών. Στόχος μας είναι, ταυτόχρονα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η διαφύλαξη της σταθερότητας και της ειρήνης. Οι λύσεις πρέπει να είναι πάντα πολιτικές και διπλωματικές και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να λειτουργεί ως βασικός παράγοντας ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Συνεπώς, το μήνυμά μας, είναι ένα μήνυμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά, ταυτόχρονα και της ανάγκης να διατηρηθούν και να λειτουργήσουν οι πολιτικοί και διπλωματικοί δίαυλοι», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά και ενδιαφέρει σοβαρά και τη χώρα μας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα