Βαρουφάκης: Θέμα εβδομάδας η συμφωνία

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να είναι «θέμα εβδομάδας».

«Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα έλθει η συμφωνία, αλλά ας πούμε πως είναι θέμα μιας εβδομάδας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πιθανότητας ρήξης με τους εταίρους ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «Ποτέ δεν ήταν στην ατζέντα μας η ρήξη».

Επιχειρώντας

να εξηγήσει τις πρόσφατες αναφορές του για το Κούγκι, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι εκνευρίζεται όταν κάποιοι χρησιμοποιούν απαξιωτικά «ένδοξες στιγμές της εθνικής μας ιστορίας και να τη διασύρουν», στο βωμό μιας συμβιβαστικής λύσης και γι' αυτό είπε πως δεν ντρέπεται για το Κούγκι.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της δημιουργικής ασάφειας, υποστήριξε ότι εμείς την εκμεταλλευτήκαμε και όχι οι εταίροι, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει εν εξελίξει μια σημαντική συζήτηση, που δεν έχει γίνει για καμία άλλη χώρα.

«Είμαι ελεύθερος πολιορκημένος σ' αυτή τη διαπραγμάτευση» είπε ο υπουργός. Στόχος μας είναι μια συμφωνία που θα σταματά την κρίση ύφεσης-χρέους και η οποία θα έρχεται πακέτο με μεταρρυθμίσεις που ο ελληνικός λαός θα τις αγκαλιάσει και θα τις εφαρμόσει. «Αν αυτό σημαίνει πρόβλημα ρευστότητας για τρεις μήνες, αυτό είναι μια επένδυση για το μέλλον», εξήγησε ο υπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα