Βαρουφάκης κατά θεσμών: Ασκούμενοι μάγοι των θεσμών φταίνε για την καθυστέρηση

Σφοδρή επίθεση κατά μικρομεσαίων αξιωματούχων των θεσμών –ασκούμενους μάγους τους χαρακτήρισε- και τους έδειξε υπεύθυνους για την καθυστέρηση εφαρμογής της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου εξαπέλυσε απόψε το βράδυ από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Υπάρχουν ασκούμενοι μάγοι στους θεσμούς, σε χαμηλό επίπεδο, που πάρα πολύ θα ήθελαν να επανέλθουμε στην κατάσταση της παρελθούσης τρόικας. Ο λόγος που υπήρχε καθυστέρηση από την 20η Φεβρουαρίου δεν είναι ότι εμείς ολιγωρήσαμε. Ο λόγος

για τον οποίο καθυστέρησαν είναι ότι κάποιοι θέλησαν την επόμενη της 20ης Φεβρουαρίου να ανατρέψουν τη λογική της συμφωνίας. Αυτό που πετύχαμε με τη σύνοδο κορυφής χθες είναι ένα πράγμα. Να πετύχουμε το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Δεν είναι ενδιαφέρον ότι ακόμα περιμένουμε να μας πουν τι στοιχεία θέλουμε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μπαράζ μεταρρυθμιστικών νομοθετημάτων υποστηρίζοντας ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης θα είναι συνεχές. Σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ενώ παράλληλα ο Υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα έλθει αλλαγή στον τρόπο επίλυσης διαφορών τόσο μεταξύ δημοσίου και φορολογουμένων όσο και μεταξύ τραπεζών και πολιτών για τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και ο νόμος για κόκκινα δάνεια δημιουργούν τις αναγκαίες συνθήκες για την επανεκκίνηση, δεν είναι όμως ικανές για την ανάκαμψη. «Αυτές οι συνθήκες θα προκύψουν από την διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως είπε ο Πρωθυπουργός η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αλλά και παράλληλα κυβερνά. Έτσι μετατρέπουμε την δημιουργική ασάφεια που ήταν απαραίτητη σε δημιουργική σαφήνεια η οποία αρχίσει να φαίνεται στα νομοσχέδια, τα οποία κόντρα σε μικρομεσαίους τεχνοκράτες περνάμε. Κόντρα σε όσους προσπαθούν να επιβραδύνουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης έδωσε προσωπικό τόνο στην ομιλία του αναφερόμενος στην επίθεση που έχει δεχθεί για τις δηλώσεις του στον ξένο τύπο. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ούτε μία δήλωσή του που να παρεκκλίνει από το εθνικό συμφέρον και απέδωσε όσα ακούγονται σε κακεντρέχεια και διαστρέβλωση όσων δεν αντέχουν να βλέπουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά: «Η κακεντρέχειά τους μας δίνει δύναμη» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα