Τσίπρας: "Θα φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις"

"Σημαντική ημέρα για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Έχουν σφυρηλατηθεί από το βάθος των αιώνων, από κοινές πολιτιστικές παραδόσεις, αγώνες ενάντια στο φασισμό. Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας βρίσκονταν σε μια περίοδο ύφεσης. Σήμερα ήρθε η Ανοιξη στη Μόσχα και έχουμε μια πολύ ωραία ημέρα και είναι ευκαιρία να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Οι δημόσιες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για την πρόθεση της Ελλάδας να αναζωογονήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία. Η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τις δεσμεύσεις της σε όλους τους θεσμούς που συμμετέχουμε με στόχο πάντοτε την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού." ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των συζητήσεων με τον Ρώσο πρόεδρο λέγοντας "Με τον Πρόεδρο Πούτιν συζητήσαμε πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις Ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία. Πώς μπορούν να αρθούν τα ρωσικά αντίμετρα στα αγροτικά προϊόντα. Πώς μπορούμε να αυξήσουμε τον τουρισμό μας. Να προωθήσουμε την ενεργειακή μας συνεργασία, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να διερευνήσει τις δυνατότητες επενδυτικών πρωτοβουλιών με σκοπό την κατασκευή ενός ελληνικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Τουρκία στη Ελλάδα, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας, αλλά και τη ενεργειακή ασφαλεια, τηρώντας τους κανονισμούς.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά

Θα καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να επαναφέρουμε το εμπόριο μεταξύ των χωρών μας στο προηγούμενο επίπεδο. Σ' αυτό θα συμβάλει η υιοθέτηση του κοινού σχεδίου για το 2015-2016. Συμφωνήσαμε να αποδίδουμε μεγαλύτερη σημασία στη συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων και της ενέργειας. Εξασφαλίζουμε τα 2/3 της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.

Αναφερθήκαμε στο σχέδιο υλοποίησης το έργου του φυσικού αερίου που θα επιτρέψει την Ελλάδα να γίνει ένα από τα βασικά κέντρα διανομής του Φυσικού Αερίου. Θα δώσει την δυνατότητα να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας.

Οι χώρες μας θα συνεργάζονται και στον τομέα της Βιομηχανίας. Οι ρωσικές εταιρίες θα εισάγουν στην Ελλάδα αυτοκίνητα και άλλα είδη. Τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί το έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα, και το έτος της Ελλάδος στη Ρωσία. Θα περιλαμβάνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα 1000 χρόνια της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος. Θα συμβάλουμε από κοινού τους εορτασμούς αυτούς.

Ενισχύονται οι επαφές στον τομέα το τουρισμού. Η Ελλάδα είναι τόπος διακοπών των Ρώσων τουριστών.

Ανταλλάξαμε τις απόψεις μας σχετικά με τις σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ, υπογραμμίσαμε το ενδιαφέρον της Εθνικής Ομοσπονδίας για την πλήρη πραγματοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ.

Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και υπερασπίστηκαν την ελευθερία για όλη την ανθρωπότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα