Τσίπρας και Γιούνκερ αποφασίζουν σήμερα για Αβραμόπουλο


Ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η απόφαση της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ καθοριστικό θα είναι το ραντεβού που έχει σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας

με τον πρόεδρο της κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι πληροφορίες τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά του Έλληνα επιτρόπου επιμένουν ότι η συνεννόηση έχει γίνει και ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι πρώτη επιλογή ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής και η δεύτερη ο κ. Αβραμόπουλος. Για να προχωρήσει η υποψηφιότητά του χρειάστηκε να πιεστεί και ο κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να άρει τις επιφυλάξεις του. Η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου δείχνει την πρόθεση του κ. Τσίπρα να κινηθεί συναινετικά στην κάλυψη του κορυφαίου πολιτειακού θεσμού ξεπερνώντας τις αρχικές αντιρρήσεις του κ. Σαμαρά που προτιμούσε η ΝΔ να μην στηρίξει και να αποχωρήσει από τη Βουλή επιβεβαιώντας έτσι στο συμβολικό επίπεδο την απόφασή της για σύγκρουση με την κυβέρνηση μέχρι όπως υπολογίζει να κλείσει σύντομα η αριστερή παρένθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα