«Τσίπρας TV» πανελλήνιας εµβέλειας

Σε προχωρηµένες επαφές για τη δηµιουργία τηλεοπτικού σταθµού βρίσκονται το τελευταίο διάστηµα υψηλόβαθµα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριµένα, και όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη του SECRET των Παραπολιτικών, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, πρωταγωνιστεί σε συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει, µε στόχο την αγορά πανελλαδικής εµβέλειας καναλιού. Ο λόγος για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας

αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από πολύ γνωστό επιχειρηµατία, για τη δηµιουργία ενός κεντροαριστερού, αντιµνηµονιακού οµίλου media, έχει να κάνει µε το γεγονός ότι δεν θέλει να συµβιβαστεί µε την υφιστάµενη διαπλοκή.

Οι σχετικές συζητήσεις δεν είναι αποκοµµένες από τις γενικότερες εξελίξεις. Στόχος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δηµιουργήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα µπορέσουν να ευδοκιµήσουν νέες εκδοτικές προσπάθειες. Επί της ουσίας, θέλουν να «σπάσουν» το παραδοσιακό σύστηµα, το οποίο στηρίζει τα κόµµατα που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Με βάση τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, το σχέδιο προβλέπει τη δηµιουργία ενός καναλιού, ενός ηµερήσιου φύλλου (σ.σ. το πιο φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η «Εφηµερίδα των Συντακτών»), ενός ραδιοφωνικού σταθµού (πέραν του κοµµατικού «Στο Κόκκινο»), µιας κυριακάτικης πολυεφηµερίδας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτή που ετοιµάζει ο εκδότης του περιοδικού «Hot Doc», Κώστας Βαξεβάνης, και µιας αλυσίδας sites, που θα έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό γνώρισµα την αντιµνηµονιακή στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα