Τσίπρας: H Ελλάδα δεν είναι προς πώληση

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι με τα Μνημόνια και με το Μεσοπρόθεσμο που τώρα ετοιμάζει έχει επιστρέψει την ελληνική κοινωνία στην εποχή των Αθλίων του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη, εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός στις εκλογές

του Μαΐου θα στείλει στο σπίτι του «όλους όσοι τέσσερα χρόνια τώρα τον κοροϊδεύουν, τον εξευτελίζουν, τον λεηλατούν, εκτός φυσικά από κείνους που η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για όσα έχουν διαπράξει και εξακολουθούν να διαπράττουν σε βάρος του δημόσιου πλούτου».

Λίγο αργότερα, μάλιστα, επανέλαβε την πρόθεσή του να γίνει έρευνα από τη δικαιοσύνη για πολλά από τα πεπραγμένα στην εποχή του Μνημονίου με αφορμή την διαδικασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής. «Για κάθε ευρώ που δεν τους ανήκει και θα χαρίσουν στους βαρόνους των τραπεζών, θα κληθούν μια μέρα να δώσουν λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντας την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας: Ελάτε να κάνετε τα μπάνια σας, να χαρείτε τον ήλιο μας, να απολαύσετε την ελληνική φιλοξενία αλλά η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε και το θέμα του ντιμπέιτ καλώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό σε τηλεμαχία κατηγορώντας τον ότι «προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε όσα καταλογίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κάνοντας λόγο για ένα «πελώριο ψέμα» αφού όπως είπε «ποτέ δε διακυβεύτηκε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτό που διακυβεύτηκε και διακυβεύεται είναι η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική μας ανεξαρτησία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους επανέλαβε ότι «δική μας δέσμευση είναι: Πρώτα το χρέος απέναντι στον άνθρωπο και μετά τα χρέη στους τοκογλύφους και στους δανειστές».

Μιλώντας για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «έχει επεξεργαστεί, σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού, ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης, γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο ζωτικός τομέας δεν μπορεί να αφήνεται στις τυφλές δυνάμεις της αγοράς».

Παράλληλα δεσμεύτηκε για την κατάργηση των διατάξεων που αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους σε εποχικά επαγγέλματα από τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, για την επαναφορά του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ και την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό για όλο το χρόνο.

Απαντώντας, τέλος, στα όσα υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα κυρίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί διασάλευσης της κυβερνητικής σταθερότητας αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου, υποστήριξε ότι «αν αυτή η σταθερότητα επιβληθεί, τότε για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα θα σβηστεί από το χάρτη των πολιτισμένων κρατών. Αν είχε επικρατήσει τέτοια σταθερότητα σε δίσεκτα χρόνια, τώρα θα είχαμε ακόμα κατοχή ή Τουρκοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα