"Τρύπα" 60 εκατ. στον ΟΑΣΑ και "ξήλωμα" της διοίκησης

Με τον δικό της τρόπο και χωρίς να δίνει καμία σημασία στις διαδικασίες που όφειλε να ακολουθήσει λειτουργούσε η διοίκηση του ΟΑΣΑ η οποία «ξηλώθηκε» χθες, με συνοπτικές διαδικασίες από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Αυτό τονίζουν πηγές του υπουργείου, οι οποίες προσθέτουν ότι εξαιτίας των παραλείψεων της, έμεινε «φέσι» 60 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό.

Ο ΟΑΣΑ για τρία συνεχόμενα χρόνια, δηλαδή τα

έτη 2011, 2012 και 2013 δεν είχε φροντίσει να προχωρήσει στην συμβασιοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων των υπουργείων, δικαιούχοι των οποίων κάνουν χρήση των μειωμένων εισιτηρίων που προσφέρονται σε διάφορες ομάδες όπως μαθητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αποτέλεσμα της αδιαφορίας (;) που υπήρξε από την πλευρά της διοίκησης ήταν ο ΟΑΣΑ να χάσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αντιστοιχούσαν στο κόστος των υπηρεσιών αυτών για τα έτη 2011 και 2012, ενώ είναι κάτι περισσότερο από ορατός ο κίνδυνος τα ποσά αυτά να χαθούν και για το τρέχον έτος, αφού δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις και δεν έχουν προβλεφθεί τα αντίστοιχα κονδύλια στον προϋπολογισμό.

Ωστόσο ειδικά για το 2013 θα καταβληθεί προσπάθεια ο ΟΑΣΑ να καταφέρει να εισπράξει τα ποσά αυτά ή τουλάχιστον μέρος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα