Τρεις βουλευτές της ΝΔ έβγαλαν αδήλωτα 3,5 εκατ. στο εξωτερικό!

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το συνολικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012, αποκαλύπτουν οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα για «εξαγωγή» από τη χώρα αδήλωτων 100 εκατ. ευρώ, ανακάλυψε τώρα, άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Σε

αυτό τον κατάλογο, που στάλθηκε στην προηγούμενη εβδομάδα στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, περιλαμβάνονται και τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτούς αναφέρεται, ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, που δεν δικαιολογούνται.

Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», αφού δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών. Οι «600» θα παραλάβουν αύριο επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επομένων πέντε ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα τους επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Αυτό αφορά και στους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα