Τραγωδία με 298 νεκρούς από την κατάρριψη Boeing στην Ουκρανία

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η κρίση στην Ουκρανία με την διεθνή κοινότητα να βρίσκεται σε αναβρασμό έπειτα και από την κατάρριψη την Πέμπτη με πύραυλο, αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών τύπου Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17 από Αμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ, με τουλάχιστον 298 επιβάτες στην Ανατολική Ουκρανία. Κλειστός ο εναέριος χώρος της Ανατολικής Ουκρανίας.

Το

αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 283 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα κατέπεσε στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με το Κίεβο να κατηγορεί τους φιλορώσους αποσχιστές για την κατάρριψη του, ενώ από την πλευρά τους οι αποσχιστές κατηγορούν τις ουκρανικές δυνάμεις ότι ευθύνονται για τη συντριβή.

Από την συντριβή δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώματα και συντρίμμια διάσπαρτα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία πετούσε σε ύψος 33.000 ποδών (ή 10 χλμ.), δηλαδή περίπου 1.000 πόδια πάνω από το τμήμα του εναέριου χώρου της χώρας που έχουν κλείσει οι ουκρανικές αρχές, δήλωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για το συντονισμό των πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, η Eurocontrol.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αεροσκάφος πετούσε στο επίπεδο πτήσης 330 (περίπου 10.000 μέτρα ή 33.000 πόδια), όταν εξαφανίστηκε από το ραντάρ» ανέφερε η Eurocontrol, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες.

«Ο διάδρομος αυτός είχε κλείσει από τις ουκρανικές αρχές από την επιφάνεια έως το επίπεδο πτήσης 320 (κατά προσέγγιση 32.000 πόδια), αλλά ήταν ανοικτός στο επίπεδο όπου πετούσε το αεροσκάφος», πρόσθεσε η υπηρεσία. Μετά τη συντριβή, όλος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας έχει κλείσει, ανεξαρτήτως υψομέτρου, ανέφερε η ανακοίνωση της Eurocontrol.

Το Μπόινγκ 777 είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ στις 12:15 σήμερα (τοπική ώρα) και αναμενόταν να φτάσει στην Κουάλα Λουμπούρ στις 06:10 το πρωί (01:00 ώρα Ελλάδας).

Τα θύματα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση τουλάχιστον 154 ήταν οι Ολλανδοί που επέβαιναν στο αεροσκάφος και έχασαν τη ζωή τους, την ίδια τύχη είχαν και 27 Αυστραλοί, ακόμη 23 υπήκοοι Μαλαισίας επέβαιναν στο αεροσκάφος, 11 άνθρωποι από την Ινδονησία, έξι Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τέσσερις Βέλγοι, τρεις Φιλιππινέζοι και ένας Καναδός. Σύμφωνα με τις Μαλαισιανές Αερογραμμές στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν ακόμη 47 επιβάτες των οποίων η εθνικότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Τα 15 μέλη του πληρώματος είναι από την Μαλαισία.

Διαβάστε ακόμα:

Συντριβή Boeing των Malaysian Airlines στην Ουκρανία (VIDEO)

Όλα τα αεροπλάνα αποφεύγουν την Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

Ατελείωτος θρήνος των συγγενών των θυμάτων του Boeing!

Νεκροί και οι 295 επιβάτες και πλήρωμα του Boeing της Malaysian

Επικοινωνία Πούτιν-Ομπάμα για την συντριβή του Boeing

Αρχηγός φιλορώσων αυτονομιστών: "Εγώ έριξα το Boeing"

Ανατριχιαστικό! Το προφητικό μήνυμα ενός επιβάτη του μοιραίου Boeing (ΦΩΤΟ)

Φρίκη: Ουκρανοί λεηλατούν τα συντρίμμια και τα πτώματα

"Πόλεμος" Ουκρανών -ρωσόφωνων για την κατάρριψη του Boeing (VIDEO)

Σε ακτίνα 15 χλμ διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια του Boeing

Περίπου 100 από τους νεκρούς πήγαιναν σε συνέδριο για το AIDS!

Αυτή είναι η διαδρομή και το σημείο συντριβής του μοιραίου Boeing (ΦΩΤΟ)

''Το Boeing χτυπήθηκε από πύραυλο''

Εντόπισαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Μπόινγκ

Αεροσυνοδός άλλαξε τελευταία στιγμή θέση με συνάδελφό του στο μοιραίο Boeing

Αυτά ήταν τα 15 μέλη του πληρώματος του μοιραίου Boeing που συνετρίβη!

Keywords
Τυχαία Θέματα