Τουρκική φρεγάτα έφτασε μέχρι την Τζιά!

Βόλτα μέχρι την Τζιά έκανε μια τουρκική φρεγάτα η οποία ερχόμενη από την Αλικαρνασό και πηγαίνοντας προς τα Δαρδανέλια θέλησε να περάσει έξω από το Σούνιο παραμένοντας για αρκετές ώρες εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, καταρρακώνοντας έτσι κάθε έννοια «αβλαβούς διελεύσεως», που τύποις βεβαίως πραγματοποιούσε.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ «Η τουρκική φρεγάτα «GIRESUN», προερχόμενη από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, εισήλθε την 20η Ιανουαρίου (15:35)

σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Νοτίως Ν. Κέας. Στη συνέχεια κινούμενη με Βόρειο-Ανατολική πορεία διήλθε μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα) και εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στις 18:50. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προκλητική δραστηριότητα της Άγκυρας έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης έντονης έκνομης αεροπορικής δραστηριότητος (βλέπε σχετικώς είδηση στις 19:02) και είναι από τις λίγες περιπτώσεις που είχαμε ταυτόχρονα τόσες και τέτοιας «ποιότητος» προκλητικές δραστηριότητες από πλευράς της Άγκυρας. Το ΓΕΕΘΑ δια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έχει ενημερώσει σχετικώς το Υπουργείο Εξωτερικών για περαιτέρω διπλωματικές ενέργειες.

Η φρεγάτα “Giresun” (F-491) είναι πλοίο κατευθυνομένων βλημάτων, αμερικανικής κατασκευής, κλάσεως “Oliver Hazard Perry”, που στο Αμερικανικό Ναυτικό υπηρετούσε ως USS “Antrim” (FFG-20).

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα