Τώρα κατάλαβε ο Καμίνης τι γινόταν κάτω από τη μύτη του

Πριν από λίγα λεπτά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με ενέργειες που αναλαμβάνει στα πλαίσα του δήμου, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας και όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για ευθύνες που αποδίδονται σε υπηρεσίες της δικαιοδοσίας του.

«Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα με το κοριτσάκι που εντοπίστηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, διέταξα άμεσο έλεγχο στις υπηρεσίες μας. Σήμερα έχω τα πρώτα αποτελεσματα αυτών των ελέγχων τα

οποία και ανακοινώνω: Ο έλεγχος αφορά τα έτη από το 2008 έως σημερα και καταλαμβάνει πράξεις που καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του Δήμου Διαπιστώσαμε: Από περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400. Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί αλλά συχνά, περισσότερα. Περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός». Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων.

Προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, ανέλαβα τις εξής πρωτοβουλίες:

1. Να διενεργηθεί πλήρης και σε βάθος διοικητικός έλεγχος. Έχω ζητήσει τη συνδρομή του Σώματος Επιθ/τών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

2. Απομάκρυνα, ήδη, από τις θέσεις τους, τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου.

2α. Απομακρύνονται επίσης όλοι οι υπάλληλοι που χειρίστηκαν τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά.

3.Είναι απαραίτητη η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., τ υπουργείου Εσωτερικών κ της Εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνήσουν κι άλλες πτυχές τ υπόθεσης.

4.Θα ζητήσω από την ΚΕΔΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της λειτουργίας ληξιαρχείων, δημοτολογίων σε ολόκληρη τη χώρα."

« Οι υπάλληλοι απομακρύνονται προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του ελέγχου που θα διεξάγουμε», εξηγεί ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα