Τον συνέτριψε ο εαυτός του

Είναι στ΄ αλήθεια λυπηρό το θέαμα και ακρόαμα ενός πολιτικού, που δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί με ηρεμία και αξιοπρέπεια το τέλος μιας διαδρομής, που τον οδήγησε σε ήττα και απώλεια της ηγετικής θέσης του στο βαριά τραυματισμένο κόμμα του. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέβαλε επί μακρόν σκληρές προσπάθειες προκειμένου να καθιερωθεί στο πολιτικό στερέωμα της χώρας σαν ένα απ’ τα πιο λαμπερά αστέρια του.

Τελικώς, μετά από σειρά επιλογών του, που συρρίκνωσαν εντυπωσιακά το κόμμα του, και έχοντας επιπλέον προκαλέσει

με τις αυτάρεσκες, εγωπαθείς συμπεριφορές του, την αντιπάθεια του κοινού και ουκ ολίγων συναδέλφων του, υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Επιμένοντας, εννοείται, έως το τέλος, ότι δεν λάθεψε σε τίποτε και ότι από το 2012 «σήκωσε ένα βάρος που δεν του αναλογούσε» - πράγμα που προφανώς θα έπρεπε να τον κατατάξει στους Μάρτυρες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή ,την περασμένη Παρασκευή, ο κ.Βενιζέλος μίλησε με πολύ πάθος «τα έδωσε όλα», που λένε.

Κατακεραύνωσε τους αντιπάλους του και είπε πολλά και διάφορα που θα γίνονταν ίσως αποδεκτά, αν ήταν έως χθες κάτοικος εξωτερικού ο κ. Βενιζέλος, άρα αμέτοχος σε ό,τι συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Το τέχνασμα είναι τυπικά παπανδρεϊκό. Το δούλεψε με αρκετή επιτυχία στην πολιτική σκηνή ο μακαρίτης Ανδρέας: Ο πολιτικός αρχηγός σχολιάζει με «τόλμη» την κατάσταση, που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, σαν κάτι που συμβαίνει έξω από αυτόν, κάνει κοινώς το «κορόιδο» για τα δικά του πεπραγμένα. Το κόλπο αντέγραψε και ο υιός Γιωργάκης (αυτός κι’ αν παίζει τον «άσχετο» ), το ίδιο έκανε και ο κ.Ευάγγελος, που αποχώρησε απ ην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θυμωμένος και πάντως εξαιρετικά ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Κρίμα! Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος…

Είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν πεισθεί πώς ο κόσμος όχι μόνο τους αδικεί, αλλά τους χρωστάει και πολλά. Ετσι είναι σ΄όλη τους τη ζωή θυμωμένοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα