Τον Μεϊμαράκη είδε ο Πρόεδρος του ΑΚΕΛ

Τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρώτου στην Αθήνα. Παρουσία και του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, Ιωάννη Τραγάκη, οι δύο άνδρες συζήτησαν για ώρα, δηλώνοντας τα εξής μπροστά

στις κάμερες:

"Πάντα οι συζητήσεις μαζί σας είναι ενδιαφέρουσες, ιδιαίτερα όμως σε αυτή τη φάση κατά την οποία βρισκόμαστε σε μία σημαντική στιγμή με ιδιαίτερη κινητικότητα στο εθνικό ζήτημα, αλλά και στον οικονομικό και πολιτικό τομέα. Πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε και με ενδιαφέρον θα ακούσουμε τις απόψεις σας. Μια τέτοια συνάντηση είναι πάντα γόνιμη και εποικοδομητική", είπε ο κ. Μεϊμαράκης, με τον κ. Κυπριανού να απαντά:

"Η στήριξή σας, κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο, η οποία, όπως έχετε επισημάνει, περνά, αυτή την περίοδο ειδικά, πολύ δύσκολες στιγμές. Είμαι βέβαιος ότι ακόμα μία φορά θα έχουμε όλη σας τη στήριξη στον αγώνα που δίνουμε για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Είναι δύσκολος αυτός ο αγώνας, πρέπει να πω. Ήδη φαίνεται ότι η τουρκική πλευρά δεν είναι έτοιμη να προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα διευκολύνουν την εξεύρεση συμφωνίας και θα χρειαστεί, με τη δική σας στήριξη, να καταβάλουμε πάρα πολλή προσπάθεια προκειμένου να πείσουμε τους Τούρκους ότι θα είναι και προς το δικό τους όφελος μια σωστή λύση του κυπριακού.

Όπως κι εσείς είπατε, έχουμε έρθει για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να επωφεληθούμε από την πείρα σας για θέματα οικονομικά. Και η Κύπρος δυστυχώς βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Βρισκόμαστε στη δίνη ενός μνημονίου, το οποίο θα έλεγα ότι έχει καταστρέψει τον τραπεζικό μας τομέα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κυπριακή οικονομία είναι πολύ μεγάλα. Θέλω να σας ευχαριστήσω, λοιπόν, γιατί είμαι βέβαιος ότι από τη συζήτησή μας θα βγούμε πιο σοφοί έτσι ώστε να βοηθήσουμε την Κύπρο να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα